U nedjelju Škrapula - hodanje po škrapama

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

Jesen je pred vratima i sezona kupanja polako prolazi, ali to nije razlog da Puljani ne posjećuju najomiljeniju šetnicu Lunomare. Po uzoru na uspješnu manifestaciju "Proljeće u Šijanskoj Šumi" Javna ustanova Pula sport najavljuje nastavak tjelesnih aktivnosti pod motom "Jesen uz Lungomare".

U povodu obilježavanja Svjetskog dana srca ovog vikenda, u subotu i nedjelju, Puljani organizirano mogu provesti u ugodnom druženju uz more. U subotu u popodnevnim satima program započinje druženjem na improviziranom košarkaškom i malonogometnom terenu gdje će svoj rad predstaviti pulski košarkaški klubovi Stoja i Pula 1981, te prijatelji Škole nogometa Park Avenija 69.

Nedjelja će, pak, u jutarnjim satima biti rezervirana za Škrapulu - hodanje uz more po škrapama, nogostupu ili trim stazom. Start i cilj bit će na kupalištu Mornar gdje će po povratku učesnika biti prezentiran rad Crvenog križa Pula, Zavoda za hitnu medicinu Istarske županije, Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, kao i Istarskih domova zdravlja.

Po uzoru na projekt Koturaljkaškog kluba Pula Inline "Kotačićima po Puli" sljedeće nedjelje, 5. listopada, održat će se sportsko-rekreativni program "Kotačićima uz more", na koje se poziva sve građane da na noge stave rošule ili role, sjednu na biciklu ili trokolicu, ili se dovezu bilo kakvim prijevoznim sredstvom s kotačićima, te uživaju u vožnji uz more. Pozvane su i sve udruge osoba sa invaliditetom da se priključe ovoj manifestaciju kako bi promovirali šetnicu Lungomare bez arhitektonskih barijera.

Nakon povratka na kupalište Mornar, S.R.U. Bikespirit će povesti rekreativnu MTB vožnju po šumici. Zadnji dio programa rezerviran je za one odvažnije koji će u organizaciji Triatlon Kluba Pula sudjelovati u duatlon utrci. Iz JU Pula sport vjeruju da će ovaj projekt vezan uz obilježavanje Svjetskog dana srca u potpunosti objediniti zdravstveno-rekreativno-sportski paket i na najbolji način promovirati Pulu - zdravi grad i projekt Istarske županije Zdrava Istra - Istria sana. U slučaju lošeg vremena cijeli će se program održati u prvom vikendu u listopadu. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter