U nedjelju se utopilo pet osoba

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom jucerašnjeg dana u Hrvatskoj se utopilo cak pet osoba - dvoje na moru i troje u unutrašnjosti medu kojima i šestogodišnje dijete, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Prvo je ujutro u 8.36 sati u Pisarovini u Kupskoj ulici kod tvornice vode Jamnica djevojka pala u rijeku Kupu. Iako je izvucena i pružena joj je medicinska pomoc, djevojka je ipak preminula u klinickoj bolnici Sestara milosrdnica u Zagrebu.

Nešto nakon 18 sati u jezeru Šoderica u Koprivnicko-križevackoj županiji uocen je nestanak osobe koja je plivala. Nažalost, oko 21.30 sati utvrdeno je da se nestala osoba u jezeru utopila. Za potragu i vadenje tijela bili su angažirani policijski ronioci.

Na zagrebackom jezeru Bundek jucer predvecer u 18.35 sati utopilo se šestogodišnje dijete. Dijete je nakon utapljanja reanimirano na mjestu dogadaja. Ubrzo je prevezeno u Kliniku za djecje bolesti u Klaicevoj ulici, gdje je i preminulo.

Na otoku Levrnaka na Kornatima u Šibensko-kninskoj županiji jucer oko 11 sati utopio se austrijski državljanin koji se kupao u moru nakon što je doživio srcani udar. Preminuo je prije dolaska hitne pomoci i policije.

Clanovi posade na trajektu koji plovi na relaciji Sumartin - Makarska sinoc su oko 19 sati u Brackom kanalu primijetili mrtvu osobu koju su izvukli i predali pomorskoj policiji.


Podijeli: Facebook Twiter