U nedjelju se trči utrka Dan Uljanika

S lanjske utrke (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)
S lanjske utrke (Arhiva/D. ŠTIFANIĆ)

Tradicionalna utrka "Dan Uljanika" koja ove godine slavi 30. jubilej te prezentacija nagrađenih likovnih i literarnih radova učenika pulskih osnovnih škola, bile su teme današnje konferencije za novinare predstavnika Društva sportske rekreacije "Uljanik" i Organizacijskog odbora atletske utrke "Dan Uljanika".

Direktor natjecanja Vjekoslav Jozanović rekao je da je ovogodišnja glavna utrka nešto dulja od prethodnih te iznosi 8,6 kilometara, a trči se dva i pol kruga unutar Uljanika. Novost je također što su upisi natjecatelja informatizirani što će omogućiti brži i pregledniji cilj utrke i rezultata.

Kao još jedna novost ovogodišnje utrke, organizatori su najavili i posebnu trku članova udruge "Pčelice" koja je na rasporedu oko 11 sati. Start glavne utrke je u 11.30 sati, a upisi će se obavljati u subotu od 9.30 do 11 sati ili na dan utrke od 7.30 do 9 sati. Startnina je 20 kuna.

Kao i dosad, održat će se i mini utrka za djecu do 14 godina koja će trčati dva kilometra u različitim kategorijama i za koju je dosad prijavljeno oko tisuću djece. Prvi startaju dječaci do deset godina i to u 9.30 sati.

Za sve sudionike osigurane su majice te ručak, odnosno kolači i sokovi, a za tri prvoplasirana medalje i pehari te druge prigodne nagrade.

Predstavljeni su i najbolji likovni rad koji će biti i logo na majicama te svim promotivnim materijalima za utrku izabran je rad učenice 6a razreda OŠ Stoja Anje Kuzmić. Drugo mjesto pripalo je učenici 8b također iz OŠ Stoja Marleni Ban, a treće mjesto osvojila je učenica prvog razreda OŠ Centar Matea Kegelj.

Prvo mjesto za literarni rad s pod imenom "Trčanje u snu" osvojila je Asiyah Noemi Koso, učenica VI b OŠ Centar, drugi je bio Antonio Rupčić iz IV razreda OŠ - SE Giuseppina Marttinuzzi s radom pod imenom "Letera al cantierino", a treće mjesto je osvojio Marko Banović iz VI b OŠ Monte Zaro za rad "Atletska utrka Dan Uljanika 2012." (Napisala i snimila N. SOFTIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter