U nedjelju počinje Festival sedam dana stvaranja

Robert Rudan, Klara Galant Ardalić i Valter Černeka najavljuju Festival sedam dana stvaranja (M. RIMANIĆ)
Robert Rudan, Klara Galant Ardalić i Valter Černeka najavljuju Festival sedam dana stvaranja (M. RIMANIĆ)

U nedjelju u 20 sati u LG galeriji Društva likovnih stvaratelja izložbom Maure Batarilović "Sve će proći dok se udaš" otvara se 10. Festival sedam dana stvaranja, najavila je na konferenciji za novinare Klara Galanat Ardalić.

Gotovo 50 sudionika u raznim će kreativnim radionicama stvarati od 11. do 17. kolovoza, kada će u Kaštelu publici predstaviti svoja ostvarenja. Tog, posljednjeg dana festivala, predstavit će se djela nastala u radionicama: "Vodene boje", koju vodi Duga Bobanović Sikavica, "Šenji II", pod vodstvom Veltera Černeke uz asistenciju Venesse Milan, Tiziana Ciaoa iz LAB43 Forte Margherita iz Venecijem, "Stari zanati-veliki formati" koju će voditi Sven Stilinović, "Dokumentarni eksperiment" koju vode Morana Komljenović i Lovro Čepelak, "Glas u pokretu" pod vodstvom Nicoletta Valente i "Kompozicija-pazinski zvuci" koju vodi Goran Farkaš.

Uz to tih će dana u Pazinu djelovati 7DS umjetnička kolonija u kojoj sudjeluju Frane Rogić, Neva Lukić, Josip Pino Ivančić i skupina ID produkcija. Posebnost ovogodišnjeg festivala je integracija marginalnih skupina u stvaralački postupak, a to će se ostvariti jednodnevnom radionicom s korisnicima Doma za psihički bolesne odrasle osobe Motovun u Brkaču, najavila je Galant Ardalić.

Černeka je govorio o likovnoj, zapravo grafičkoj radionici koja svoj rad temelji na materijalima neškodljivim za okoliš.

Producent festivala Robert Rudan osvrnuo se na bogat večernji program namijenjen publici, koji je kao i sva događanja Festivala sedam dana stvaranja, otvoren za posjetitelje, a ulaz u Kaštel se ne naplaćuje.

Tako će se svake festivalske večeri u Kaštelu od 20 sati moći poslušati predavanja renomiranih stručnjaka iz raznih područja, zatim koncerti zanimljivih glazbenika, te pogledati preformans, film izložbu ili predstavu, rekao je Rudan izdvojivši predavanje Davora Pavune iz Švicarskog instituta za fiziku koje će se održati u ponedjeljak i Drage Perića, koji će u utorak govoriti o potrebama za javnim priopćavanjem.

Podrobniji program može se naći na www.sedamdanastvaranja.net, poručio je Rudan. (M. RIMANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter