U nedjelju počinje čišćenje kolektora u Anticovoj

Zabrana parkiranja vrijedit će do sredine tjedna (A. KANCELAR)
Zabrana parkiranja vrijedit će do sredine tjedna (A. KANCELAR)

U nedjelju, 12. svibnja, u večernjim satima započinju radovi na čišćenju kanalizacijskog kolektora u Anticovoj ulici. Kolektor u Anticovoj saniran je tijekom proteklih mjeseci te će se sada, u sklopu posljednje faze radova, odstraniti nataloženi materijal, da bi u narednom razdoblju kolektor mogao biti korišten za preusmjeravanje voda iz kanala Pragrande. Za vrijeme čišćenja kanalizacijskog kolektora od nedjelje do sredine idućeg tjedna parkiranje u Anticovoj ulici uz Dom hrvatskih branitelja neće biti moguće. Prometovanje će se odvijati usporeno, jednom prometnom trakom.

Naime, tijekom čišćenja kanala Pragrande u 2003. godini dionica od Istarskog narodnog kazališta do pošte nije očišćena. S obzirom na to da će se nakon dovršetka izgradnje kanalizacije u Flaciusovoj ulici kanal Pragrande preusmjeriti u more novoizgrađenim armiranobetonskim kolektorom, prije toga je potrebno čišćenjem jedini preostali neočišćeni dio ovog austrougarskog kanala dovesti u stanje maksimalne protočnosti.

Da bi se omogućio ulazak ljudi i strojeva u najveći pulski kanalizacijski kolektor, kanal Pragrande, potrebno je prvo preusmjeriti vode koje prihvaća, a u tu svrhu će poslužiti kanalizacijski kolektor u Anticovoj ulici. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter