U nedjelju oprezno na Velom Vrhu zbog utrke

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Sutra će se od 9 sati nadalje na području Velog Vrha održavati sportska manifestacija Giro di Monte Grande. Već četvrtu godinu za redom utrku organiziraju Udruga mladih sVrha i AEC Into the Wild, uz podršku Mjesnog odbora Veli Vrh i TZ Pule. 

Ove godine prijavljeno je rekordan broj natjecatelj. Na startnoj liniji naći će se tako čak 140 djece do 15 godina starosti koja ove godine trče stazom u dužini od 1.500 metara, a organizatore posebno veseli činjenica da je polovica prijavljenih iz Osnovne škole Veli Vrh, gdje su u nižim razredima i provodili kampanju promocije rekreacije i zdravog načina života. Ove godine su svi pobjednici pa će svi natjecatelji dobiti medalje. Najmlađi prijavljeni natjecatelj ima tri godine. Podizanje startnih paketa djece je od 8.30 do 9.30 sati, a start je u 10 sati. 

Odrasli će se natjecati na 6 i 13 kilometara, a oni startaju u 11 sati, dok se najbrži u cilju očekuju oko 11.20 s kraće staze, odnosno u 11.40sati s duže staze. Proglašenje najboljih i podjela medalja planirano je u 13.15 sati, a svi natjecatelji dobiti će topli obrok. Podizanje startnih paketa je od 8.30 do 10.40 sati. Start utrke na 6 kilometara je u 11 sati, a na 13 kilometara u 11.15 sati. U zoni starta i cilja zainteresirani će dobiti informacije i o drugim utrkama u Hrvatskoj te kupiti domaći med poznate zagrebačke trkačice. 

Zbog postavljanja starta i cilja zatvoriti će se Valmarinski put, od križanja s Partizanskim putem u dužini od 200 metara do prvog raskrižja i prvih kuća. Obilazak za građane koji žive u tom predjelu odvijat će se jednu ulicu niže kroz Tivloski put i Belasov put. Natjecatelji svoje automobile trebaju parkirati na za to predviđenim mjestima: dvorište OŠ Veli Vrh i okolica škole, zelena površina u Antenskoj i parkiralište Tivoli. Zabranjeno je parkiranje na nogostupe Partizanskog puta da ne bi ometali regularan promet vozila i pješaka. (S. Z. T.)

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter