U nedjelju obilazak Muzila, u utorak javno izlaganje

Muzil (N. LAZAREVIĆ)
Muzil (N. LAZAREVIĆ)

Nakon primljenog očitovanja nadležnog ministarstva prostornog uređenja, u kojem se navodi da Grad Pula kao podnositelj prijedloga mora održati javno izlaganje prijedloga izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana (GUP) i Prostornog plana uređenja (PPU) Grada Pule do zakazanog roka javne rasprave, a što je 13. studeni (srijeda), javno izlaganje zakazano je za utorak u 19 sati u Domu hrvatskih branitelja.

Do ovakvog raspleta došlo je nakon što je u srijedu otkazano zakazano javno izlaganje u Gradskoj vijećnici zbog prevelikog interesa građana koji nisu stali u skučeni prostor. Iako su se okupljeni plašili da će to biti potez kojim se eskivira javno izlaganje, otkazivanje je bilo logično jer Vijećnica uistinu nije mogla primiti sve zainteresirane. Nevezano za ovaj događaj primjedbe i prijedlozi na izmjene i dopune dva najvažnija gradska prostorna plana mogu se davati sve naredne dane do srijede.

Grad Pula odlučio je usto organizirati, u suradnji s MORH-om, obilazak Muzila za građane kako bi ih upoznao s prostorom za koji se donose prostorni planovi. Uz predočenje osobne iskaznice polazak autobusa ispred Arene bit će u 9 (uz gradsku upravu i vijećnike, te medije), te 11 i 13 sati, a kako navode iz gradske uprave u slučaju većeg interesa moguće je i više vožnji. Povratak će se također odvijati organizirano budući da je riječ o, još uvijek području pod ingerencijom MORH-a. Predviđeno trajanje obilaska je dva sata, nakon čega će autobusi krenuti nazad prema gradu. Na Muzil će se moći ući samo organizirano u autobusima. (G. ROJNIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE


Podijeli: Facebook Twiter