U nedjelju na Forumu 3D video mapping

3d mapping na Forumu (Arhiva)
3d mapping na Forumu (Arhiva)

U nedjelju 16. kolovoza na glavnom gradskom trgu Forumu s početkom u 21.30 sati ponovit će se dva velika 3D video mappinga i to "Mappingtoon" i "Multiverse". Projekcije su premijerno prikazane na festivalu Visualia u svibnju ove godine. Događaj i ovaj put organiziraju Udruga Sonitus i Turistička zajednica grada Pule, a podršku mu je dao Grad Pula.

Prema programu 21.30 do 21.36 sati bit će prikazan "Mappingtoon" by Undertoon, a od 21.37 do 21.43 sati bit će "Multiverse" by Nenad Kraljić (Vacuum studio). Događaj je besplatan za sve posjetitelje. Organizatori predlažu da zainteresirani posjetitelji dođu koju minutu ranije i nađu si mjesto na Forumu, jer će projekcije započeti točno na vrijeme.

Prije i poslije projekcija, ljubitelji etno glazbe i plesa moći će uživati u programu "Croatica Montenegrina 2015".

Valja podsjetiti da je ovaj 3D mapping prikazan u sklopu trećeg izdanja Festivala Visualia u svibnju, a koji je održan i u 2014. godini te oduševio više tisuća gostiju, Puljana i turista, koji su došli u centar grada te prisustvovali videoprezentacijama na potezu od Slavoluka Sergijevaca do rive. Ovogodišnje treće izdanje Festivala Visualia 2015. održano je od 7. do 9. svibnja na raznim lokacijama u užem centru grada, a prateći svjetske trendove na polju audiovizualne umjetnosti, u Puli su prikazali nove svjetlosne instalacije, interaktivne performanse, izložbe i 3D video mappinge, te su novim konceptom u potpunosti izmijenili vizualni identitet grada tijekom tri dana, koliko je festival trajao.

Ove je godine Grad Pula od Ministarstva turizma dobio milijun i pol kuna (a Grad će dodati još 20 posto) za još jedan ovakav projekt i to 360-stupnjeva 3D mapping na Forumu. Nakon što se uredi zgrada u kojoj je kavana Forum i nabavi tehnička oprema, izradit će se i film koji će se projicirati na Forumu. Osim ugradnje projekcijskih otvora u krovištima zgrada bit će potrebno postaviti video projekcijski sustav kao i 24-kanalno ozvučenje na nekoliko unaprijed određenih lokacija. Ideja je da se na četiri strane, odnosno zgrade na Forumu i to na Komunalnu palaču, zgradu katastra, Upravnog odjela za kulturu te onu Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu, postave projektori koji će pokrivati četiri fasade i zatvarati krug od 360°. Realizacija se očekuje dogodine. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter