U nedjelju ex tempore u Grožnjanu

(T. KOCIJANČIĆ)
(T. KOCIJANČIĆ)

Danas od 9 do 13 sati odvijat će se pečatiranje podloga, ne većih od 100x200 centimetara za sudjelovanje na 21. umjentičkom ex temporeu u Grožnjanu koje će finale doživjeti u nedjelju. Podloge, najviše dvije, mogu pečatirati danas od 9 do 13 sati u sjedištu Talijanske unije u Rijeci, te u Kopru, na Nacionalnom sveučilištu u Trstu i Zajednici Talijana u Puli, te u Grožnjanu u lođi danas i sutra od 8 do 19 sati.

Današnji program uključuje u 11 sati u lođi radionicu izrade bajsa pod nazivom "Zvukovi krajolika: naslijeđe Ottavia Stocovza", dok će se u 16 sati na sportskom terenu u malom nogometu iskazati ženske ekipe.

Sutra će se u Koncertnoj dvorani od 11.30 sati nadalje održati radionice i predavanja namijenjena jačanju suradnje između istarskih i škola regije Veneto, dok je nedjelja dan posvećen ex temporeu. Tada će od 10 sati nadalje na Velikom trgu i ulicama mjesta bit će izložena djela umjetnika sve do 17.30 sati kada slijedi proglašenje najboljih radova kojima slijede novčane nagrade. U toku dana održat će se u 11 sati nastup limene glazbe, kasnije i Trija Šaltin, te degustacija crnih vina, izložba bijelih tartufa i koncert tribute banda Vasca Rossija. Organizatori su Talijanska unija, Narodno sveučilište u Trstu, Općina i Zajednica Talijana Grožnjan, te Regija Veneto i Nacionalna unija Pro loco del Veneto. (V. H.)


Podijeli: Facebook Twiter