U nedjelju Dan otvorenih vinskih podruma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skoro stotinu vinskih podruma širom Istre u nedjelju 27. svibnja otvara svoja vrata od 10 do 19 sati, u sklopu cetrnaeste po redu manifestacije Dan vina - Dan otvorenih vrata vinskih podruma u Istri, koju organiziraju udruga Vinistra i Turisticka zajednica Istarske županije. Svi ti podrumi nudit ce svoja vina na besplatno kušanje te na prodaju po prigodnim povoljnim cijenama.

Ova manifestacija, kojom se želi popularizirati kvalitetno vino i vinska kultura, iz godine u godinu bilježi rast. U prvom Danu otvorenih vinskih podruma, koji je održan 1999. godine, sudjelovalo je 37 vinara a njihove je podrume toga dana posjetilo oko 800 gostiju, dok je u lanjski bilo ukljuceno osamdeset podruma, broj posjetitelja iznosio je 11.000, a jednako je toliko bilo prodano i butilja vina.

Svi ljubitelji dobre kapljice koji ce u nedjelju kušati vina na podrucju Brtonigle i Nove Vasi imat ce na raspolaganju vlakic. Tako su Opcina, Turisticka zajednica i Razvojna agencija Brtonigla odlucile doskociti uvijek istom problemu na taj dan - povecanom kolicinom promila alkohola u krvi, s kojima nije uputno sjesti za volan.

Povratna karta stoji 20 kuna, kupiti se može u Uredu TZ-a ili na dan polaska u vlakicu. Prvi polazak je u 11 sati s parkirališta kod konobe Astarea a zadnji povratak u 19.30. Prema voznom redu bit ce pet polaska, a punktovi do kojih ce voziti su podrumi Capo, Veralda, Vinerino, zatim Muzej vina u kojem ce biti proizvodaci Novacco, Kraljevic i Cecco, te Agrolaguna podrum Brtonigla i u Novoj Vasi Cattunar i Ravalico, odakle ce vlakic voziti natrag. Kupljena karta ujedno omogucuje toga dana i ostvarivanje deset posto popusta u ugostiteljskim objektima - konobama i agroturizmima Astarea, Dalla Cargnella, Istarska konoba, Vinerino, Silvano, vinoteka San Rocco, Luciana i Morgan. (D. Š., T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter