U nedjelju akcija za Rojc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Manifestacija pod nazivom "Akcija za Rojc" bit ce održana u nedjelju u 10 sati na parkiralištu Centra gradskih udruga Rojc, a sudjelovat ce 40-ak udruga koje ce predstaviti svoje aktivnosti.

Do 10.30 bit ce zasadeno osam lipa, ispred kojih ce odmah potom biti napravljena milenijska fotografija clanova udruga iz Rojca. Od 10.45 do 13 sati održavat ce se sportski i kulturni program, dok ce od 13 do 14 sudionicima biti podijeljeni maneštra i caj, najavljeno je u cetvrtak na konferenciji za novinare vijeca udruga Rojca.

Toga dana nece biti autosajma, a gradani ce svoja vozila moci parkirati kraj suda i na Uljanikovom parkiralištu.

"Želimo dokazati da imamo ideje kako iskoristiti prostor uz minimalna ulaganja, a na kojem mogu biti napravljeni djecje igralište, skate park, sportski tereni, poligoni za vježbanje i drugi sadržaji. S obzirom na to da je Gradu MORH prepustio zgradu pod uvjetom da bude korištena u neprofitne svrhe, uvjet bi trebao važiti i za prostore koji oduvijek pripadaju Rojcu.

Medutim Grad je nedavno, a da se nije konzultirao s vijecem i koordinacijom Rojca te obavijestio korisnike, odlucio oduzeti povijesnu okucnicu i prenamijeniti je iskljucivo u parkiralište koje ce se naplacivati. Kada su nas pitali za ocitovanje, složili smo se s parkiralištem na sjevernoj strani, dok za ono na južnoj smatramo da treba ostati na raspolaganju korisnicima Rojca, odnosno besplatno, buduci da ga dnevno koristi otprilike tisucu gradana", kazala je Irena Boljuncic.

Istaknula je da ce u suprotnom korisnicima biti ostavljeno vrlo malo prostora za parkiranje, ogranicenog na dio ispred stepeništa.

Rekla je i da je upitno hoce li naplacivanjem usluge biti riješen problem nepropisnog parkiranja u Gajevoj ulici s obzirom na to da ni sada, kada to mogu uciniti besplatno, gradani ne ostavljaju automobile ispred Rojca.

Dodatno nezadovoljstvo korisnika izazvano je time što Grad uporno ignorira dopise koje korisnici šalju, cime samo pokazuje nespremnost na komunikaciju, kazala je Irena Burba i pozvala gradane da se u nedjelju ukljuce u akciju te da ispred Rojca dodu na biciklu, rolama, a da sa sobom ponesu i lopte, piknik košaru i rekete.


Podijeli: Facebook Twiter