U New Yorku pojacane mjere sigurnosti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U New Yorku su pojacane mjere sigurnosti zbog prijetnje koja je vjerodostojna, ali nije potvrdena, izjavio je u cetvrtak gradonacelnik Michael Bloomberg.

"Policija je rasporedila dodatne snage i poduzela je potrebne korake kako bi naš grad bio siguran. No, nema razloga da gradani zbog toga prekinu svoje uobicajene aktivnosti. Ipak, ako gradani primijete sumnjive aktivnosti, neka ih prijave policiji", rekao je gradonacelnik New Yorka.

Americki predsjednik Barack Obama zapovjedio je da se udvostruce protuteroristicke mjere zbog prijetnje koja se pojavila uoci desete obljetnice teroristickih napada na SAD, koji su se dogodili 11. rujna 2001. Neimenovani dužnosnik Bijele kuce kazao je za novinsku agenciju Reuters da rijec o informaciji koja je vjerodostojna, ali nije potvrdena, te da se prijetnja odnosi na Washington i New York. Upravo su ta dva grada bili mete napada al-Kaide 11. rujna 2001. u kojima je poginulo blizu tri tisuce ljudi.

Takoder, neimenovani policijski dužnosnik izjavio je da je u tijeku potraga za dvojicom ili trojicom osumnjicenih za tu prijetnju.


Podijeli: Facebook Twiter