U nastajanju vrhunska tematska gradska plaža

Mini hotel Rivalmare u gradnji (A. DAGOSTIN)
Mini hotel Rivalmare u gradnji (A. DAGOSTIN)

U pratnji novigradskog gradonačelnika Antea Milosa ministar turizma Darko Lorencin jučer je obišao obnovljenu gradsku plažu i šetnicu Rivarelu u Novigradu i tamošnji obiteljski hotel Rivalmare u gradnji.

- Ideja je bila napraviti jednu vrhunski kvalitetnu gradsku plažu, tematiziranu na način da bi lijeva i desna strana Rivarele bila namijenjena djeci, a središnji dio ugostiteljstvu i hotelskom smještaju koji se već ovdje nalazi, kazao je gradonačelnik Milos dodavši da su dojmovi građana vrlo pozitivni, iako nitko ne voli dok traju radovi.

Put prema plavoj zastavi

U projektnu dokumentaciju i dosadašnje radove dosad je uloženo ukupno 1,4 milijun kuna, pri čemu je Ministarstvo turizma kroz Fond za razvoj turizma s 80 posto (380 tisuća kuna s PDV-om) financiralo samu izradu dokumentacije. Osim samog zahvata na plaži i šetnici u dužini od 250 metara, što je obuhvaćalo prostor sunčališta i prilaze moru, sadnju drvoreda i hortikulturno uređenje, u sklopu radova obnovit će se stara zgrada klaonice koja se nalazi tik do mora na istočnoj strani plaže. Prenamjenom će napuštena kamena zgrada postati ugostiteljski objekt s javnim zahodom za potrebe cijele plaže što će omogućiti dobivanje plave zastave.

- S radovima odnosno uređenjem plaže i šetnice nastavljamo odmah nakon turističke sezone u smjeru bivše klaonice, a obim zahvata ovisit će o sredstvima koje će nam ministarstvo sufinancirati te koliko ćemo sami osigurati", kaže Milos.

Delegacija je odmah potom obišla obiteljski hotel Rivalmare u gradnji, koji predstavlja jedini projekt iz Istarske županije koji je dobio zeleno svjetlo na natječaju namijenjenom povećanju gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća u Hrvatskoj te će biti financiran bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

Rivalmare - 4 plus zvjezdice

- Investicija teče po planu i projektu, a prve goste očekujemo za uskršnje blagdane 2016. godine, a hotel je kategorije četiri zvjezdice plus, rekao bih, jer ćemo imati jedan lijepi suite ali i još dodatnih sadržaja. Stoga očekujemo goste iznad prosječne platežne moći, jer u središtu Novigrada ima respektabilnih hotela s tri zvjezdice, ali nema nijednog s četiri zvjezdice, a nalazimo se nadomak starogradske jezgre - kaže vlasnik tvrtke Vision Roberto Fattori koji gradi prvi novigradski obiteljski hotel Rivalmare, sveukupne vrijednosti ulaganja od 17,5 milijuna kuna.

- Također smo dobili potporu za električno golf vozilo kojim ćemo razvoziti goste, jer nemamo parking kraj hotela. Dio imidža hotela tako će biti prijevoz gostiju na ekološki način - nastavlja Fattori dodajući da će grubi radovi završiti do 15. lipnja kada će ukloniti dizalicu, a ponovo će se nastaviti 15. listopada. Njegova tvrtka postoji od 1991. godine, a turizmom se bavi zadnjih deset godina. Na području Bujštine u postojećim apartmanima i vilama imaju stotinjak turističkih ležajeva, a ovo im je prvi iskorak u hotelijerstvo. U idućih pet godina planiraju difuzni hotel u Grožnjanu, aparthotel u Novigradu i još jednu vilu pretvoriti u luksuzni hotel, međutim, kapacitet će ovisiti o uvjetima koji budu postavljeni. (Napisao i snimio Anđelo DAGOSTIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter