U narkohobotnici i Puljanin Nesimi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Hrvatskoj pod kodnim nazivom "Kvart", u BiH pod nazivom "Hit", u petak u jutarnjim satima poceo je pretres stanova, vecinom u Rijeci i široj okolici, a rezultat je uhicenje više od deset osoba pod sumnjom da su djelovale kao kriminalna organizacija s ciljem proizvodnje i distribucije droga.

U subotu su svi osumnjicenici privedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Rijeci. Neslužbeno doznajemo da je rijec o starim poznanicima pravosudnih tijela, o recidivistima i osobama koje su do sada višestruko osudivane za ista kaznena djela i osobama koje su zbog droga odležale zatvorske kazne po pravomocnim presudama.

Na kaznenoj prijavi nalaze se dobro poznata imena iz dosadašnjih sudskih postupaka: Kristian Venzais, koji je nedavno u Banjoj Luci pao s pola kilograma heroina, Vilim Fabijan iz Matulja, Marin Kneževic iz Rijeke, Boro Batinic iz Rijeke, Josip Svetic, Mišel Kompanjet, Saša Dragojevic, Splicani Jerko Radic i Dragan Crnjac, Mato Šaric iz Zagreba, Dževad Nesimi iz Pule i Rijecanka Aleksandra Dadic.

Kaznenom prijavom obuhvaceno je više od dvadesetak osoba. USKOK-ova istraga trajala je više od godinu dana tijekom koje je zaplijenjeno oko pet kilograma heroina u etapama, oko sedam kilograma marihuane od cega 1,5 kilogram u Splitu, nešto kokaina.

Droga se nabavljala u Splitu, Puli, Zagrebu i Banjoj Luci. U akciji "Kvart" zaplijenjeno je oko pet kilograma heroina. Po nekim procjenama kilogram košta oko pola milijuna kuna, kilogram marihuane u "veleprodaji" procjenjuje se na oko 20.000 kuna, dok bi se prodajom na malo postigla cijena veca od 80.000 kuna. U akciji "Kvart" zaplijenjeno je oko sedam kilograma.

Kilogram cistog kokaina na crnom tržištu varira izmedu 17 i 78 tisuca eura. Gruba procjena za "Kvart" iznosi oko 4.000.000 kuna vrijednosti zaplijenjene droge. (Slavica KLEVA/Novi list)

Cest gost crne kronike
Dževad Nesimi (31) vec je u nekoliko navrata gostovao na stranicama Crne kronike. Osim o njemu pisalo se i o njegovom bratu Nedžadu, koji je u zatvoru zbog zloporabe droge. Podsjetimo da je ove godine u svibnju nepoznata osoba postavila i aktivirala eksplozivnu napravu ispod automobila u vlasništvu majke brace Nesimi, u dvorištu obiteljske kuce u Puli.

Dževad je tada za naše novine izjavio da postavljanje eksploziva nema nikakve veze s obracunima u narkomiljeu, a napomenuo je da su kriminalni dani iza njega te da živi normalnim životom, a isto tako kaže za brata Nedžada, koji ce, cim izade iz zatvora, nastaviti normalan život.

Podsjetimo da je Dževad uhicen i u svibnju 2007. jer je djevojci prislonio pištolj uz lice i netom u blizini ispalio dva hica. Sukob s djevojkom izbio je zbog neriješenih ljubavnih problema, a završio je uhicenjem Dževada zbog dovodenja u opasnost života i imovine. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter