U naredni mandat i nove pobjede uz sociologe

Fabrizio Radin i Sandra Čakić Kuhar mogli bi postati novi zamjenici župana (Milivoj MIJOŠEK)
Fabrizio Radin i Sandra Čakić Kuhar mogli bi postati novi zamjenici župana (Milivoj MIJOŠEK)

Sandra Čakić Kuhar i Fabrizio Radin kandidati su IDS-a za zamjenike istarskog župana na predstojećim lokalnim izborima. Svoje potencijalne zamjenike predstavio je na današnjoj konferenciji za novinare aktualni župan Valter Flego, koji se također nada još jednom mandatu na ovoj funkciji.

- Veliko mi je zadovoljstvo predstaviti ove vrijedne i marljive ljude koji su, vjerujem, javnosti već jako dobro poznati zahvaljujući svom uspješnom dosadašnjem radu, i siguran sam da ćemo zajedno biti tim koji će znati provoditi naše ideje u djelo. Biti će mi iznimna čast u narednom mandatu raditi s ovim izvrsnim osobama, rekao je Flego, te ukratko predstavio oba kandidata.

Sandra Čakić Kuhar po struci je profesorica sociologije, dugo je godina stručna voditeljica Doma za starije i nemoćne u Poreču, članica je Županijske skupštine Istarske županije i Savjeta za zdravlje Istarske županije, te predsjednica kluba žena IDS-a. Fabrizio Radin diplomirani je sociolog, u tri je mandata već zamjenik gradonačelnika Grada Pule i dugogodišnji predsjednik Zajednice Talijana u Puli, a Flego ga je uz to predstavio i kao čovjeka velikog iskustva, ali i želje i snage za daljnjim uspjesima.

- Zahvaljujem se županu Flegu na ovim lijepim riječima i moram priznati da mi je velika čast i zadovoljstvo prihvatiti ovu funkciju. Sigurna sam da ću svojim znanjem i iskustvom znati doprinijeti daljnjem razvoju Istarske županije, a svi dobro znamo da nas čeka još puno posla, jer nas čeka dovršetak izgradnje nove Opće bolnice Pula, što je jedno od najvećih aktualnih ulaganja županije, tu su planovi za otvaranje novih domova za starije i nemoćne te neophodnog hospicija, a kao žena i majka svakako ću se znati uhvatiti u koštac i s pitanjima jaslica i vrtića, kao i nastaviti poticati žensko poduzetništvo, najavila je Čakić Kuhar.

Da je velika čast da bude dio županovog tima priznao je i Fabrizio Radin, istaknuvši da je to ujedno i velika odgovornost.

- Ono za čim težimo, a što smo mislili da nam je jednom zauvijek dano, nažalost, uopće nije sigurno, a to je nacionalna ravnopravnost. Istra je uvijek bila i biti će regija sa širom otvorenim vratima za sve ljude dobre volje i poštenih namjera koji žele ovdje živjeti i raditi, i naša je osnovna zadaća bila i biti će da se zalažemo za dobrobit svih naših žitelja, uključujući i manjine, poručio je Radin. (P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter