U napadima u Iraku ubijeno 24 ljudi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U subotu je u nizu napada u Iraku ubijeno 24 ljudi, od kojih 15 u samoubilačkom napadu pred šijitskom džamijom u sjevernom dijelu Bagdada, prema podacima medicinskih i sigurnosnih izvora.

Bombaš-samoubojica je izazvao eksploziju ispred šijitske džamije u sjevernom dijelu Bagdada i ubio 15 i ranio 31 osobu, rekli su jedan dužnosnik iračkog ministarstva unutrašnjih poslova i medicinski izvori.

U Mosulu je bombaš samoubojica izazvao eksploziju auta punog eksploziva blizu policijske ophodnje i ubio 4 osobe, među kojima i jednog policajca.

U gradu Touz Khourmatou u području koje prisvajaju Bagdad i Irački Kurdistan, naoružani muškarci su otvorili vatru na policijsku ophodnju i ubili tri policajca i ranili jednoga.

U Tikritu su pobunjenici pucali na radnike i ubili dvojicu i ranili četvoricu.

Nitko nije preuzeo odgovornost za te napade, ali sunitske ekstemističke skupine povezane s al Qaedom redovno izvode napade na šijite i snage sigurnosti kako bi destabilizirale zemlju.

U svibnju je više od 1.000 ljudi stradalo u napadima, prema podacima Ujedinjenih naroda čiji je predstavnik u Iraku Martin Kobler upozorio da je "Irak pred pucanjem". (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter