U naletu glisera Nijemac ostao bez noge


Tridesetpetogodišnji Nijemac koji je sinoć nešto prije 18 sati stradao u moru kod Funtane prilikom naleta glisera, u životnoj je opasnosti. Naime, gliser mu je odsjekao jednu nogu, a druga noga mu je teško ozlijeđena.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture danas je izvijestilo da je do nesreće došlo kada je plastični gliser njemačke oznake 78699A dug sedam metara, kojim je upravljao hrvatski državljanin I. K. (39) iz Vrsara, brat vlasnika plovila, na udaljenosti od 500 metara od obale kod autokampa Bijela uvala, nedaleko od rta Jurina naletio na troje kupača i pritom opasno po život ozlijedio 35-godišnjeg Nijemca. Preostalo dvoje kupača, također njemački državljani, nisu ozlijeđeni.

Vozač glisera pružio je pomoć unesrećenom Nijemcu, koji je potom vozilom Hitne medicinske pomoći hitno prevezen u pulsku bolnicu gdje se liječnici bore za njegov život.

Na mjesto nesreće odmah su upućeni inspektori Lučke kapetanije Pula, djelatnici Lučke ispostave Poreč i Pomorska policija. Istraga je u tijeku. (M. VUKŠIĆ/Snimio Mateo SARDELIN)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter