U naletima vozila stradali psi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na području Umaga, Ližnjana i Manjadvorci je u nedjelju i ponedjeljak policija zabilježila tri slučaja naleta vozila na pse. Na umaškom području je 34-godišnja vozačica u nedjelju oko 20.45 sati automobilom VW Golf naletjela na psa u Ulici Belveder. Vlasnik psa je izgubio nadzor nad psom koji je istrčao na cestu pod vozilo. Pas je ozlijeđen, a na vozilu je evidentirana materijalna šteta.

U ponedjeljak je u Ližnjanu je pas mješanac, nepoznatog vlasnika, stradao pod Renault Cliom pulskih oznaka kojim je upravljao 31-godišnji vozač. Ozlijeđenog psa preuzeo je dežurni higijeničar, no pas je uginuo tijekom pregleda u veterinarskoj ambulanti.

Od posljedica nesreće je također uginuo jedan istarski gonič na kojega je u Manjadvorcima oko 20.20 sati u ponedjeljak naletio automobil Hyundai I30 riječkih oznaka, kojim je upravljao 37-godišnji vozač. Istarskog goniča je 58-godišnji vlasnik ostavio bez nadzora.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vlasnicima pasa izdat će se prekršajni nalozi, a policija upozorava građane prema kojem zakonu "stoku i druge životinje ne smije se voditi niti ostavljati na cesti bez nadzora, odnosno vlasnici su dužni poduzeti sve mjere da iste ne izađu na cestu bez nadzora". Policija poziva građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nazorom kako bi se izbjeglo stradavanje životinja i kažnjavanje vlasnika. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter