U mrežu ulovili nogu s tenisicom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kocareci izmedu otoka Blitvenica i Smokvica u šibenskom arhipelagu, ribari iz Splita mrežom su iz mora sinoc izvukli ljudsku potkoljenicu sa stopalom. Šokirani, odmah su nazvali policiju iz koje je, nakon svojevrsnog ocevida i provjera, jucer priopceno da potkoljenica najvjerojatnije pripada muškarcu.

- Kocarili smo kod Blitvenice. Dubina je 150 do 200 metara, a mi u jednom potezu prijedemo 15 milja, tako da ne znamo gdje smo je pokupili. Kada izvucemo mrežu iz mora uvijek na jednu stranu ide riba, a na drugu otpad koji se pokupi. Mornar je u otpadu vidio tenisicu.

Podignuo ju je i onda je vidio da je na nju spojena kost do koljena. Užas! Nismo nikada takvo što doživjeli. Potkoljenica je bila ogoljena. Vjerojatno su je ribe izjele. Na stopalu je ostalo meso, bilo je u carapi i tenisici, ispricao je Vedran Kacic-Barišic, vlasnik kocarice "Vedigo".

Kaže da, prema stanju potkoljenice, misle da je u moru bila mjesec do dva dana. Sami nisu mogli odrediti pripada li muškarcu ili ženi, no, dodao je, prema izgledu tenisice smatraju da je sigurno rijec o mladoj osobi.

Medu ribarima se u petak povela žustra rasprava o tome kako se dio tijela našao na dnu mora. Neki misle da je rijec o osobi koja je možda ubijena i raskomadana na podrucju Albanije pa bacena u more, no drugi sumnjaju u mogucnost da je potkoljenica nošena strujama mogla završiti cak u šibenskom akvatoriju.

- I mi smo razmišljali o tome. Ne vjerujem da je mogla doplutati tako daleko. A tko ce znati, svašta je moguce. Ovuda prolazi mnogo trgovackih brodova. Možda je netko bacio slijepog putnika u more. To je sada posao policije, kazao je Vedran Kacic-Barišic.

Iz šibenske policije za sada nema nikakvih detalja o pronalasku potkoljenice. Osim navoda da najvjerojatnije pripada muškarcu, u priopcenju tek stoji da je po nalogu istražnog suca Županijskog suda u Šibeniku pronadena potkoljenica predana na Odjel patologije šibenske Opce bolnice.


Podijeli: Facebook Twiter