U Moskvi više od 65.000 osoba na skupu potpore Krimu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 65.000 osoba okupilo se u petak u Moskvi na koncertu koji je organiziran u znak potpore stanovništvu Krima, ukrajinskog poluotoka čije su proruske vlasti zatražile pripojenje Rusiji, objavila je moskovska policija.

Mašući ruskim zastavama uz natpise poput "Krim je ruski teritorij", oni su sudjelovali na koncertu koji je počeo domoljubnom pjesmom "Časnici" koju je izveo Oleg Gazmanov, ruska pop zvijezda.

Delegacija lokalnog parlamenta s Krima, koja se tijekom jutra sastala s ruskim parlamentarcima, potom se pojavila na sceni ispod natpisa "Mi smo zajedno".

"Pozdrav s Krima. Jučer smo donijeli povijesnu odluku o održavanju referenduma", rekao je predsjednik novog proruskog parlamenta na Krimu Vladimir Konstantinov, kojeg je publika pozdravila snažnim pljeskom.

"Rusija neće dopustiti da padnemo", rekao je pozivajući na potporu svim Ukrajincima koji su po njemu žrtve nelegalnih vlasti.

Međutim, agencija France presse naglašava kako su skupovi potpore Kremlju često orkestrirani od strane režima koji zahtijeva od dužnosnika da na njima sudjeluju i dovodi ih autobusima do mjesta mitinga. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter