U moru na pulskoj rivi pronadeno tijelo žene

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijelo nepoznate ženske osobe pronadeno je oko 11 sati u moru na pulskoj rivi, preko puta zgrade nekadašnjeg admiraliteta. Prema prvim neslužbenim informacijama, rijec je o ženi u šezdesetim ili sedamdesetim godinama. Tijelo je prema rijecima Puljanina Korada Africa, koji je o pronalasku prvi obavijestio Centar 112, plutalo na nekoliko metara od obale, licem uronjenim u vodu.

"U mirovini sam i gotovo svakog dana šecem rivom i gledam barke. Nisam mogao vjerovati svojim ocima kada sam vidio tijelo u vodi. Ne vidi se tako nešto svakog dana. Isprve nisam bio siguran da li je to tijelo ili je netko možda bacio lutku, no jedan prolaznik koji se tu našao složio se sa mnom vidjevši o cemu se radi, pa sam odmah nazvao 112", ispricao nam je Afric.

Odmah nakon njegove dojave na rivu su se sjatili policajci i vatrogasci, a tijelo nesretne žene dovuceno je na obalu, tocnije na stepenište koje služi za lakši ukrcaj i iskrcaj putnika i posade s brodova. Iako je tijelo bilo prekriveno crnim najlonom, uocili smo da je žena na nogama imala obuvene papuce, pa se može pretpostaviti da je rijec o osobi koja možda stanuje u blizini pulske rive.

Zanimljivo je da nitko od prolaznika nije ranije zamijetio tijelo u moru, pa se pretpostavlja da je ono doplutalo s druge strane Pulskog zaljeva.

Nije poznato ni na koji je nacin nesretna žena okoncala život, odnosno je li žrtva kaznenog djela, nesretnog slucaja ili je pak rijec o samoubojstvu. Neslužbeno smo ipak saznali da na njezinu tijelu nisu uoceni tragovi nasilja te da je utvrdeno da je preminula zbog utapanja. Kod sebe nije imala osobnih dokumenata, tako da policija još uvijek utvrduje njezin identitet.

Ocevid je uz policiju obavio županijski državni odvjetnik Eddy Putigna koji je naložio obdukciju.


Podijeli: Facebook Twiter