U moru kod Mimica nađeno tijelo muškarca

Ilustracija (arhiva)
Ilustracija (arhiva)

U moru blizu plaže u Mimicama jutros je nađeno tijelo muškarca za kojim je jučer pokrenuta potraga u Bračkom kanalu nakon što je na moru nađena njegova brodica koja se nekontrolirano kretala, s upaljenim motorom.

Splitska policija izvijestila je jutros da je tijelo muškarca pronađeno u moru nedaleko od Omiša. Policiju i Hitnu pomoć pozvao je muškarac koji je tijelo vidio jutros oko 8 sati u moru kod Mimica. Tijelo je prebačeno na Odjel patologije splitske bolnice gdje će biti utvrđen uzrok smrti.

Iz Ministarstva pomorstva priopćeno je da je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru jučer u 18.10 sati zaprimila dojavu o nekontroliranom kretanju manje brodice nedaleko od Mimica, nakon čega su djelatnici Lučke kapetanija Split brodom "Pojišan" otišli na dojavljenu poziciju.

Pronašli su brodicu tipa pasara 4,6 metara dužine, luke upisa Omiš, koja se s upaljenim vanbrodskim motorom kružno kretala, a u njoj je bio samo pas. Provjerom registracijskih podataka utvrđeno da je vlasnik brodice ujedno i nestali I. F. iz Omiša (rođen 1959.).

Potrazi se priključio i veći broj privatnih brodica iz tog kraja te je, unatoč nepovoljnim uvjetima potraga trajala do iza ponoći.

Plovila Kapetanije i Pomorske policije rano jutros nastavila su potragu, a u pomoć su pozvani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, koji su zajedno s temeljnom policijom trebali nastaviti potragu kopnenom stranom. No, omiška policija dojavila je da su mještani pronašli beživotno tijelo nestaloga u moru, kaže se u priopćenju iz Ministarstva pomorstva. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter