U moru kod Dramlja pronađeno tijelo muškarca

Ilustracija (I. RAVLIĆ/CROPIX)
Ilustracija (I. RAVLIĆ/CROPIX)

U ranim jutarnjim satima u moru kod Kačjaka, nedaleko od Dramlja, ribar je pronašao beživotno tijelo muškarca za kojim je trajala koordinirana potraga na moru od ranih jutarnjih sati, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimila je noćas, četrdesetak minuta iza ponoći, dojavu vlasnika plastične brodice da se 33-godišnji M. F. jučer u predvečerje iz uvale Klimno na Krku zaputio prema Omišlju.

Nestali se zadnji put javio mobitelom oko 21 sat, a otad je bio nedostupan vlasniku brodice i članovima obitelji pa je pokrenuta akcija traganja i spašavanja, u koordinaciji s Lučkom kapetanijom Rijeka, Lučkom ispostavom Crikvenica i Pomorskom policijom Krk.

Jutros nešto iza 7 sati u uvali Peškera pronađena je tražena brodica kako pluta prazna, a nedugo zatim, u 7.50 sati Lučka ispostava Novi Vinodolski zaprimila je dojavu ribara koji je na površini mora uočio beživotno tijelo muškarca oko jedne nautičke milje od obale, nedaleko od Dramlja, piše u priopćenju.

Po dolasku na poziciju tijelo utopljenika preuzela je posada broda "Vid" do dolaska Pomorske policije Krk i mrtvozornika. Pronađena brodica odvezena je u luku Crikvenica, gdje ju je preuzela policija kako bi istražila nesreću. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter