U modi su nepravilne frizure

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prirodan izgled kose zapovijed je broj jedan kad su u pitanju frizure za ovu sezonu, a boje moraju biti što prirodnije.



Duga kosa

Kad je u pitanju duga kosa, prirodno je svetinja. Držite se spuštene kose koja slobodno pada, držite se i što prirodnijih boja, od zlatne do crne. Tamnosmeda kosa bit ce nekako najvidenija, ali za one koje baš žele nešto jace, neka to bude crvena nijansa.

Duga kosa bi trebala prirodno zaokružiti vaše lice, što znaci da cete je šišati ravno, no dopušteno je i stepenasto na vrhovima. Šiške, kad je rijec o dugoj kosi, nece biti neka fora.

Dakle, bez obzira na to imate li dugu ravnu, blago valovitu ili pak kovrcavu kosu, dopustite joj prirodan izgled, poigrajte se tek malo s oblikom frizure koja najbolje odgovara vašem licu. To cete uciniti razdjeljkom, koji je opet u modi, najcešce po sredini. Ako želite, možete pribjeci blagom volumenu, no od sredine kose prema kraju. Pripazite, dakle, da vam je celo što više otkriveno, a kosa pada glatko na dijelu uz glavu. Zaboravite bilo kakve teške gelove i naglašene pramenove, dopuštena je samo prirodna padajuca lepršavost!



Kratka kosa

Frizure Katie Holmes, Victorije Beckham, Kelly Osbourne, Rihanne, Michelle Obama, Halle Berry, kao i Antonije Stupar, i dalje ce biti nosive. Kod kratke kose ne vrijedi pravilo o zabrani šiški kao što je to slucaj kod duge kose, zato celo smije biti prekriveno.

Najcešce su tzv. pixie frizure, kod kojih je pravilo da šiške dijagonalno padaju s jedne strane na drugu. Ta dijagonala šiški je i najdulja, nekako do razine uha, dok je kosa sa strane i otraga iznimno skracena. Pixie frizuri nitko nece zamjeriti ako je razbarušena. Prihvatljivo je takoder da vlasnice kratkih frizura sprijeda podignu kosu tako da otkriva celo.

Emo frizure, koje su u pravilu stepenaste sa šiškama koje idu od polovice glave, nude bezbroj mogucnosti, a predstavljaju ono što ce pratiti odjevnu modu 80-ih, a detalj je natapirana kosa. Takvu je frizuru nedavno promovirala Kristen Stewart na Teen Choice Awards.



Svezana kosa

Trendovi koje nalažu vrhunski frizeri/stilisti govore u prilog posjetima frizerskim salonima, osim ako niste neobicno spretni i maštoviti kada je u pitanju vezanje kose jer ce na cijeni biti kreativne frizure, ali ipak nekako "ukrocene".

U svakom slucaju, najjednostavniji i najbrži nacin je kosu glatko zalizati uz glavu i svezati u rep na potiljku. Ništa novo, ali ove jeseni ipak moderno. Ako baš želite volumen, kosu obvezno podignite od cela prema tjemenu gdje cete je, barem za posebne prilike, spajati u najneobicnije oblike. Na modnim pistama videne su frizure s kosom podignutom na vrhu glave i oblikovanoj u prave skulpture. Sve je to vec videno na modnoj ikoni novog doba, Lady GaGi.

Od poželjne ukrocene kose na cijeni ce biti i riblja kost, uredne pletenice sa svih strana, kao i pundže te razna poigravanja pravilnim presijecanjem duge kose ukrasnim gumicama.


Podijeli: Facebook Twiter