U MMC-u Luka najbolje od hrvatske arhitekture

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitekata u 2010. godini predstavljena je u petak navecer u Multimedijalnom centru Luka pred iznimno brojnom publikom buduci da se te veceri održavala i Noc muzeja.

Gostovanje ove izložbe omogucilo je Društvo arhitekata Istre, a kako je naglasio clan Društva Dino Krizmanic, Udruženje hrvatskih arhitekata (UHA) tradicionalno organizira takvu izložbu još od 1984. godine.

- U skladu s nastojanjem da se što više arhitektonskih manifestacija odvija u svim dijelovima Hrvatske, UHA vec nekoliko godina godišnju izložbu ostvarenja hrvatskih arhitekata organizira u svojim regionalnim društvima. Tako ce i prošlogodišnja ostvarenja s malim zakašnjenjem biti predstavljena u galerijskom prostoru Multimedijalnog centra Luka vjerojatno u ožujku ili travnju.

Medu izloženim radovima je i onaj istarskog arhitekta Marija Perosse koji je dobitnik nagrade "Viktor Kovacic" za najuspješnije arhitektonsko ostvarenje u 2010. godini za Gradsku sportsku dvoranu u Novigradu, kazao je prilikom otvorenja Dino Krizmanic.

Medu izloženim radovima bili su i oni nagradeni ili nominirani u raznim kategorijama za najbolja ostvarenja, tako da se u Luci može razgledati najbolje od hrvatske arhitekture u recentno vrijeme.

Tu je i projekt ureda Pula film festivala u Puli, ciji je autor Pulska grupa. Njihov projekt interijera konkurirao je za nagradu "Bernardo Bernardi", kategoriji za najuspješnija ostvarenja u podrucju oblikovanja i unutarnjeg uredenja.

Da je Društvo arhitekata Istre aktivno, pokazuje i cinjenica da je u Osnovnoj školi Veli Vrh i ove godine startala radionica sekcije "Djeca i arhitektura", koja se provodi u suradnji sa školom. Radionica je namijenjena djeci u dobi od šest do 14 godina, a naslov radionice kao i tema vježbi jest "Covjek i njegove mjere". (V. BEGIC; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter