U Misrati 30 poginulih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U napadu libijskih vladinih snaga na grad Misratu u subotu je poginulo najmanje trideset pobunjenika, kazao je glasnogovornik pobunjenicke vlade, navodeci lijecnicke izvore i izvješca svojih suboraca.

"Napali su Misratu na tri mjesta. Lijecnici i pobunjenici kazali su mi da je najmanje trideset boraca pobunjenickih snaga danas u Misrati ubijeno", kazao je glasnogovornik, predstavljajuci se kao Abdelsalem. "Pobunjenici su ih ipak uspjeli odvratiti i sprijeciti u napredovanju", dodao je.

Snage NATO-a u petak i subotu uništile su sedamnaest tenkova snaga libijskog vode Moamera Gadafija, priopcio je u subotu navecer dužnosnik NATO-a. Zrakoplov saveza pogodio je 15 tenkova u blizini grada Misrate, gdje Gadafijeve snage napadaju pobunjenike, te dva južno od Brege na istoku zemlje, rekao je.

Dužnosnik je takoder kazao da su zrakoplovi NATO-a u subotu primijetili zrakoplov MIG 23 u blizini Bengazija kojim je upravljao pobunjenicki pilot te su ga primorali na slijetanje. "Ne znamo identitet pilota ali buduci da je uzletio iz Bengazija pretpostavljamo da se radi o pobunjenickom pilotu", rekao je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter