U minusu zbog ustavnog prava na vodu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poslovanje Vodovoda bit ce negativno dok vrijedi ustavno pravo svakog gradanina na vodu. Bez njega je danas mnoga domacinstava ne bi imala, zakljucio je Tulio Demetlika, prvi covjek Labina, tijekom rasprave u Gradskom vijecu o lanjskom minusu spomenutog poduzeca.

Labinski Vodovod, izvijestio je direktor Dino Škopac, prošlu godinu završio je s gubitkom od 1,27 milijuna kuna, što je ipak za 700-ak tisuca manje negoli u 2008.

- Od nas se s jedne stane traži da svako domacinstvo, neovisno o položaju i velicini naselja, dobije vodu (na podrucju grada Labina još je nemaju Bartici i Gora Glušici, op. a.), no s druge nitko ne pita koliko to košta, prisnažio je Demetlika, inace i predsjednik Skupštine Vodovoda.

Na istup ga je natjerao vijecnik Klaudio Korva (HSU), primijetivši da se jedino nakon izvješca direktora ove gradske tvrtke nije javio celnik skupštine ili nadzornog odbora za popratni komentar.

- Da ste vi, gradonacelnice, vlasnik Vodovoda, biste li potpisali ovakav izvještaj i što biste poduzeli, pitao je Korva, podsjecajuci da je ova tvrtka prije tri godine bila u godišnjem plusu od 300 tisuca kuna. Toliki je iznos, primijetio je usput, Vodovod lani potrošio na božicnice i regrese zaposlenicima.

- Tada bi vjerojatno bila prikljucena samo financijski opravdana brojila, a naplacivala bi se ekonomska cijena vode. Iz toga možete išcitati razloge stalnog minusa Vodovoda, odgovorio je Demetlika te istaknuo da je ovo poduzece poslovala s plusom samo jednu godinu, i to zahvaljujuci vlastitim ulaganjima.


Podijeli: Facebook Twiter