U Meksiku potres od 6,9 stupnjeva, ima žrtava

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U potresu magnitude 6,9, čiji je epicentar bio u meksičkoj državi Chiapas na granici s Gvatemalom, najmanje jedna osoba smrtno je stradala, a jedna je ozlijeđena.

- Nažalost, možemo izvijestiti da je najmanje jedna osoba smrtno stradala u mjestu Huixtli na granici s Gvatemalom, kad se od posljedica potresa srušio zid, izvijestila je Civilna zaštita Chiapasa na Twitteru.

Vatrogasna služba susjedne gvatemalske regije San Marcos objavila je da je u tamošnjem mjestu San Rafael Pie od posljedica potresa smrtno stradalo dvoje ljudi, ali zasad nema službene potvrde te vijesti.

Civilna zaštita Chiapasa također je objavila da nema opasnosti od potencijalnog tsunamija, no upozorila je na mogućnost novih potresa. U potresom pogođenom području zabilježena je znatna materijalna šteta.

Potres se dogodio na dubini od 92 km, a osjetio se i u nekim dijelovima grada Meksika, udaljenog više od 1.000 kilometara od epicentra, no nema ozlijeđenih ni materijalne štete, rekao je gradonačelnik meksičkoga glavnog grada Miguel Angel Mancera. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter