U Medulinu uskoro 60 novih vezova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odmuljivanje dijela medulinske lucice, kojim bi se u funkciju dovelo podrucje od Bužine kucice do dijela gdje su privezani izletnicki brodovi, pocinje ovaj mjesec. Radovi su vec trebali poceti, no zbog loših vremenskih prilika izvodac, rijecki Hidroinžinjering, i komunalno poduzece Buža, kao koncesionar lucice, odlucili su da se oni odgode dok vremenski uvjeti ne budu povoljniji.

Lucica odmuljivanjem dobiva 60 novih vezova, a rok za završetak radova je 40 radnih dana. Vrijednost odmuljivanja je 540 tisuca kuna, dok još toliko koštaju odvoz, pripremni radovi, bageri, bazeni, kaže Aleksander Vojak, direktor Buže koja je u tu svrhu dignula i kredit iz kojeg se milijun kuna namjenjuje za odmuljivanje, a 600 tisuca je utrošeno na opremanje cetiri medulinska parkirališta koja su uvela sustav naplate.

Osim odmuljivanja, medulinsku lucicu ocekuje još jedna novina, a to je mogucnost da dobije struju i vode jer su prema Vojakovim rijecima predani zahtjevi za prikljucke. U tijeku je i potpisivanje ugovora sa zainteresiranima za vezove u lucici.

Korisnici koji, pak, žele vezove u lucicama Runke i Polje do 1. veljace su se trebali javiti u Bužu koja ima koncesiju i na te dvije lucice. Saznajemo da je za Runke zaprimljeno 46, a za Polje 18 zahtjeva. Godišnja cijena veza bit ce jednaka onoj u medulinskoj lucici, odnosno 100 kuna po metru dužnome barke. S obzirom da je od prošle godine u proracunu ostalo oko 15 tisuca kuna, Buža ih namjerava uložiti u Runke.

- Pokušat cemo brojcano oznaciti vezove, možda sanirati muringe i molove koji su potencijalno opasni, a radit cemo na tome da se u Runke pokuša dovesti struja, zakljucuje Vojak. (T. GRBIC)


Podijeli: Facebook Twiter