U Medulinu se predstavlja 40 nezavisnih pivovara

Srđan Polomčić, Goran Buić i Tomislav Pranjić (P. GREGOROVIĆ)
Srđan Polomčić, Goran Buić i Tomislav Pranjić (P. GREGOROVIĆ)

Početkom rujna u Medulinu će se održati drugi festival zanatskog (craft) piva kada će gostima biti ponuđeno više od 150 vrsta točenih piva i više od 300 etiketa piva koje će donijeti oko 40 nezavisnih pivovara iz više od deset europskih država. Najavljeno je to na jučerašnjoj konferenciji za novinare. Drugi Medulin Craft Beer Festival održat će se 2. i 3. rujna u velikom šatoru pored mlina na medulinskoj obali. Programi počinju u 17 sati, a prvog dana trajat će do ponoći, a drugog dana do dva sata ujutro.

Utrka, koncerti, programi za djecu

Program su jučer predstavili, čak mjesec dana prije održavanja, organizatori festivala Tomislav Pranjić i Srđan Polomčić te medulinski načelnik Goran Buić. Rekli su da je Medulin Craft Beer jedini regionalni festival zanatskog piva u Hrvatskoj te jedini koji okuplja sve hrvatske zanatske pivare i pivovare. Naglasili su da festivala zanatnih piva, takve veličine, nema u krugu od 500 kilometara, a i jedan od najvećih u svijetu, onaj u San Franciscu, u SAD-u, tek je neznatno veći od medulinskog. Ove godine u Medulinu će se predstaviti zanatski pivari iz Slovenije, Mađarske, BiH, Srbije, Austrije, Danske, Češke, Njemačke i Velike Britanije.

- Ponuda festivala uključit će radionice za goste, bogat gastronomski program, nagrade za najbolje pivo, boat party, craft beer run utrka dužine tri kilometra, IstrianSpirit program za djecu, koncerti Belfast Fooda, Radioaktiva i nekoliko DJ-a... Ove godine će posebna pažnja biti posvećena popratnim sadržajima. Kroz Beeraonicu bit će moguće druženje s pivarima te kušanje posebno napravljenih piva samo za tu priliku. Tada će biti održane radionice o sljubljivanju hrane i piva, pravljenju koktela od piva, kućnom kuhanju piva te ostalim proizvodima od piva: sladoled, sorbet i špageta, rekli su Pranjić i Polomčić.

Novinari i gosti iz inozemstva

Festival privlači veliku pažnju - već se akreditiralo 12 stranih novinara iz šest zemalja, a najavljen je dolazak četiri autobusa iz Slovenije, Mađarske i Srbije. Rečeno je da je agencija Uniline spremila posebne pakete za smještaj sudionika manifestacije, a načelnik Buić je dodao da Općina podupire manifestaciju s 25.000 kuna i dobiva veliku promociju.

Popularne cijene

Organizatori su podsjetili da je lani festival privukao više od 3.500 posjetitelja, natočeno je 8.500 litara piva, a najbolje pivo po ocjeni posjetitelja bilo je Porter zagrebačke Zmajske pivovare. I ove se godine najavljuju popularne cijene: pola litre točenog 20 kuna, a tri deca 15 kuna. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter