U Medulinu otvoren Multimedijalni centar 3mc

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi medulinski Multimedijalni centar 3mc svečano je otvoren pred brojnim okupljenim gostima i uzvanicima među kojima su bili predstavnici Općine, Vijeća, Turističke zajednice te Istarske županije. Prostor MMC-a koristit će udruge, umjetnici i mladi za svoje aktivnosti te manifestacije, seminare, predavanja i izložbe. Povodom otvorenja Centra, u preuređenim prostorijama bivšeg marketa, postavljena je izložba djela iz fundusa umjetnina Općine Medulin, koja su umjetnici tijekom godina darivali ili prodali, te je izdan i prigodan katalog.

- Imamo tim koji radi svoj posao i rezultat toga je ovakav centar. Želimo da medulinska placa opet bude centar zbivanja, ne samo ljeti nego i zimi. Medulinske udruge u kulturi su uvijek aktivne. Cilj je imati živost i događanja, da se ljudi susreću na placi tijekom cijele godine. Mladi su dali inicijativu za otvaranje ovakvog centra, pa je i naziv mladenački, s kulturnom notom, 3mc. Bit će puno druženja i fešti, i vjerujemo da će ovo postati mali centar izvrsnosti u Medulinu, rekao je načelnik Goran Buić.

S novim prostorom, medulinska kulturna scena dobiva treću dimenziju, rekao je voditelj projekta uređenja Centra Klaudio Privrat.

Najavio je izložbu artefakata iz muzeja s prikazom povijesti Medulina, koja će se održati na proljeće. Polivalentni i multifunkcionalni prostor uređivao se nekoliko mjeseci,  bruto površina je 156 četvornih metara, a od toga izložbeni prostor ima 140 kvadrata. Općina Medulin planira u svim mjestima na svom području otvoriti takve prostore za društvene sadržaje, rekao je Privrat.

- Ovakvu izložbu s puno različitih tehnika, pristupa radu i umjetnika iz različitih zemalja teško je postaviti, ali prostor nas je nadahnuo, rekla je kustosica izložbe Aleksandra Rotar. Na izložbi su slike, skulpture i grafike umjetnika iz Hrvatske, Litve, Italije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Austrije. Izložena su, među ostalim, djela Thomasa Riessa, Nikole Fallera, Giuseppea Brane, Roberta Paulette, Bojana Šumonje, Renata Percana i Josipa Crnoborija. (Napisala i snimila Petra LUKEŽ)

 


Podijeli: Facebook Twiter