U Medulinu održan konjički turnir

Jahači su pokazali izuzetne vještine
Jahači su pokazali izuzetne vještine

Svi koji su subotnje popodne u Medulinu odlučili provesti na konjičkom turniru - javnom treningu u preskakanju prepona koji je organizirao Konjički klub Medulin nisu pogriješili. Unatoč kiši koja je na početku turnira dovela u pitanje cijelu manifestaciju, natjecatelji su pokazali veliku profesionalnost i publici pružili užitak u gledanju ovog sportskog natjecanja.

Na turniru je pak od bodova bila važnija vještina, upornost i srčanost jahača, ali i želja za daljnjim bavljenjem ovim atraktivnim sportom koji je u Istri već na zavidnoj razini.

Iako je prije utakmice najmlađih sudionika u kojoj su se preskakale prepone visine 80 centimetara počeo pljusak, odustajanja nije bilo. Nekima od njih bilo je to prvo natjecanje i zbog toga su zasluženo dobili veliki pljesak mnogobrojne publike.

Najmlađa natjecateljica turnira bila je desetogodišnja Simona Vojak iz KK Medulin koja je nastupila sa svojim konjem Riđanom. No, nažalost, zbog male nervoze tijekom natjecanja Simona i Riđan nisu uspjeli završiti natjecanje.

Njezina kolegica iz kluba Fanika Hlubocki, jedna od najmlađih sudionica koja je također prvi put nastupala, bila je uspješnija te je unatoč malim problemima u prvoj utakmici, drugu utakmicu na preponama od metar visine, jašući na konju Fantom, uspješno završila. Debitantica je bila i Ana Lupetina s konjem Silver koja je završila parkur s osam kaznenih bodova.

Na utakmicama s visinom prepona od metar i 1,10 metara zavidne vještine pokazali su jahači KK Katoro iz Umaga i KK Hipos iz Svetog Petra u Šumi. Nina Turina, Kosijenka Mikulčić, Alen Krunić i Santina Panić parkur su završili bez kaznenih bodova, kao i dvoje jahača-gostiju iz Mađarske. Najbolji u najtežoj utakmici, onoj na 1,10 bile su Ema Delač i Vana Knežević, obje iz KK Katoro.

Voditeljica natjecanja, sutkinja Hrvatskog konjičkog saveza Milena Dragišić istaknula je da istarski jahači iz godine u godinu pokazuju sve veću kvalitetu, a posebno je pohvalila najmlađe natjecatelje kojih je, kako je rekla, sve više i izrastaju u buduće prvake. (P. LUKEŽ; snimio M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter