U Medulinu obilježen hrvatski olimpijski dan


"U sportu možeš biti uspješan ako si pošten", poručio je medulinskim vrtićarcima i školarcima na medulinskoj rivi Elvis Peršić povodom obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, 10. rujna. Peršić je bivši atletičar, reprezentativac i olimpijac u bobu.

- Atletikom sam se počeo baviti s 18 godina i neki su mi tada govorili da sam prestar, ali to me samo još više motiviralo da se nastavim baviti sportom, prisjetio se svojih sportskih početaka Peršić. Uz njega je na pitanja učenika novinarske grupe medulinske škole odgovarala i Mikela Ristoski, atletičarka koja je osvojila broncu u skoku u dalj na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Londonu.

- Sportom sam se počela baviti 2005., treniram dva puta dnevno svaki dan i jako sam zadovoljna svojim uspjesima, rekla je Ristoski.

U Medulinu je bila i Jelena Vuković, bacačica diska i kugle koja je ove godine na Paraolimpijskim igrama osvojila peto mjesto. Sportom se bavi od 1996.

- Trenirala sam i košarku i tenis, a najveća mi je podrška u bavljenju sportom mama, rekla je Vuković.

Djeci se obratio i Mate Mezulić, atletičar, reprezentativac i olimpijac u bobu koji se bavio i nogometom, veslanjem te rukometom.

Boro Rađenović, paraatletičar, bacač kugle i diska, koji je titulu svjetskog prvaka osvojio 2009., rekao je da je najteži dio treniranje, a najljepši osvajanje medalja.

- Nemojte se u sportu dokazivati drugima već sebi, poručio je djeci Rađenović.

U Medulinu je trebao biti i Damir Burić, zlatni olimpijac vaterpolist, no bio je spriječen pa se njegovih početaka prisjetio njegov prvi trener Robert Dorić i iskazao ponos što je Burić postigao velike rezultate.

Medulinski načelnik Goran Buić poželio je djeci puno upornosti, rada i treninga kako bi i ona jednom postala olimpijci te uručio općinske medalje prisutnim olimpijcima i paraolimpijcima. Ravnateljica škole Bruna Kuharić rekla je da su oni glavni motivator djeci za upoznavanje i bavljenje sa što većim brojem sportskih aktivnosti.

Na proslavi u Medulinu nastupile su mažoretkinje iz udruge Krila. (Napisala i snimila T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter