U Medulinu iz zračne puške nastrijeljena dva psa

Dva metka su se Vitru iz slabine spustile u preponu
Dva metka su se Vitru iz slabine spustile u preponu

Prošlog tjedna u medulinskom naselju Burle iz zračne puške nastrijeljena su dva psa u vlasništvu žene koja stanuje u tom naselju. Labrador Vitar star sedam godina ranjen je u slabinu, a mješanca Juru meci su samo okrznuli po šapi i leđima i on se brzo oporavio. Vlasnica se nije željela fotografirati, a također nije željela iznositi javnosti svoje ime, ustupila nam je fotografije koje je stavila na Facebook. Kazala je da su njeni psi probili ogradu i otrčali do kuje koja se nalazi u jednom od apartmana u Burlama, smještenom desetak metara od mora.

Vitar dobio dva tira, Jure jedan

- Psi bi probili ogradu, ja bih je zakrpala, međutim, ipak su uspjeli pobjeći. Vitar je dobio dva tira. Prvo smo primijetili ranicu na livom bedru koja je zacijelila. No, nakon dva dana opet je došao kući sav zgrčen. Pomislila sam da ga je netko udario letvom ili šipkom. Bilo je to u utorak, 19. travnja. Dva dana davala sam mu tablete, ali rana na bedru se otvarala. U subotu navečer shvatili smo da nešto nije u redu kada je pas počeo povraćati. Meci su mu se iz bedra spustili u preponu. U nedjelju smo otišli kod veterinarke i ona je napipala povećanu prostatu, dala antibiotike i otišli smo doma. Međutim, i dalje mu nije bilo dobro, pa smo u ponedjeljak otišli na rendgen na kojem se vidio metak u zadnjoj desnoj nozi, ispričala je vlasnica psa.

Na pitanje sumnja li na nekog tko bi mogao nauditi njenim psima, kaže da ne može uprijeti prst u nikoga.

- Pse svakodnevno tuku ili ih truju ili gađaju. To ne razumijem i ne volim. Jer tko ne voli životinje… Ne razumijem ljude koji bilo kome nanose zlo i ne znam što bih im poručila. Liječenje, kazala  nam je potresena Medulinka.

Za veterinara je pas namjerno pogođen

Labradora je u nedjelju pregledala veterinarka Andrea Faggian Matić.

- Nije bilo ništa spektakularno. Labrador star 7-8 godina ranjen je iz zračne puške. Ranica i metak su veličine pribadače. Pas je namjerno pogođen. Takvi se sitni meci ne vade jer je riječ o sterilnim ranama koje ostaju u potkožju i ne smetaju životinji. Boli ih samo u početku, dok je rana svježa, kaže Faggian Matić te dodaje da stalno na rendgenskim snimcima pasa, koji su dovedeni zbog neke druge boljke, otkriva metke u tkivu. (Mirjana VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE

 


Podijeli: Facebook Twiter