U Medulinu i Premanturi 150 novih kanalizacijskih priključaka

U Premanturi je postavljen je zadnji sloj asfalta (M. ANGELINI)
U Premanturi je postavljen je zadnji sloj asfalta (M. ANGELINI)

Asfaltiranjem ceste završila je izgradnja kanalizacije i zamjena starih vodovodnih cijevi u Premanturi te gradnja dijela kanalizacije u Medulinu, ali i mega projekt ulaganja u kanalizacijski sustav općine Medulin - Projekt Jadran vrijedan čak 59 milijuna kuna bez PDV-a. Zadnji dio projekta odvijao se u Premanturi i Medulinu i bio  je vrijedan 4,8 milijuna kuna bez PDV-a.

Sufinancirale su ga Europska investicijska banka te Razvojna banka Vijeća Europe za 2015. godinu nakon što je medulinsko komunalno poduzeće Albanež, inače investitor u ovu komunalnu infrastrukturu, početkom godine sklopilo ugovor s Hrvatskim vodama. Banke su osigurale čak 90 posto ukupnog iznosa, dok je Albanež platio ostatak investicije i PDV. Radove je izvela pulska tvrtka TGT-ADRIATIK d.o.o., a radove je nadzirala tvrtka FLUM-ING d.o.o. iz Rijeke.

U sklopu ovog projekta također je izgrađena crpna stanica Burle u Medulinu, koja predstavlja kamen temeljac izgradnje kanalizacije u medulinskim ulicama Burle i Biškupija. Inače, gradnjom ovog dijela kanalizacije u centru Premanture od crkve prema restoranu Fra-kat na kanalizaciju se može priključiti 50 korisnika, a u Medulinu njih stotinjak.

- Riječ je o radovima koje smo svojedobno aplicirali na Hrvatske vode i dobili smo njihov pozitivan odgovor. S radovima smo počeli na proljeće, negdje u ožujku, a završili smo ih krajem studenog. Ovih dana završili smo i sa zadnjim asfaltiranjima. Ovim smo zadnjim radovima osigurali novih 150 priključaka na kanalizaciju, kazao je direktor komunalnog poduzeća Albanež Edo Krajcar. (B. BAN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter