U Medulinu čopor pasa napao i magarca

I magarac Joze Solde bio je psima na piku
I magarac Joze Solde bio je psima na piku

Desetak pasa bez nadzora u proteklih je nekoliko dana u Medulinu zaklalo domaće životinje, zbog čega je intervenirala i policija.

- Već deset dana imamo problema sa psima sa susjedne parcele jer lutaju bez nadzora i dosad su nam zaklali šest zečeva, pet kokoši, lane te napali magarca. Upozoravao sam pet puta njihovog vlasnika Ivana Kelavu da ih veže ili ih stavi u boks, ali nije htio.

Pozvali smo policiju i intervenirala je u subotu te mu naložila da veže pse, ali danas (utorak, op. n.) smo opet našli zaklane kokoši. Ima 11 pasa, od kojih sedam čipiranih. Strah nas je i zbog djece na koju laju, kaže nam Jozo Soldo, na čijoj smo parceli u Medulinu u utorak zatekli dvije zaklane kokoši u vlasništvu njegovog sina.

Soldo je tog dana ponovno zvao policiju, koja je opet izašla na uviđaj, a nama je pokazao i kavez za zečeve u koji su psi provalili. Kelava nam je u telefonskom razgovoru rekao da je u subotu otišao do Solde i da će mu nadoknaditi štetu te napraviti boks za pse.

- Zvao sam veterinarsku da dođu šinteri po njih, ali nitko nije htio izaći ususret. Skupljao sam te pse po ulici, a sad imam problem, tako da ću ih se morati riješiti, kaže Kelava.

Od Renata Peteha iz pulske Veterinarske stanice doznajemo da je Kelava zvao u nedjelju higijeničara da mu dođe eutanazirati pse.

- Ne može se tek tako obaviti eutanazija, pas mora biti bolestan ili nešto tome slično. Također, za smještaj u sklonište vlasnik treba potpisati ugovor i platiti određenu naknadu, no to gospodinu nije odgovaralo, kaže Peteh.

Policijska uprava istarska potvrđuje nam da je 7. listopada zaprimila dojavu da u Medulinu lutaju psi te da su napali domaće životinje.

- Utvrđeno je da su psi u vlasništvu 47-godišnjaka iz Medulina izašli iz ograđenog prostora u Ulici Katikulić te usmrtili dva zeca u vlasništvu 36-godišnjaka iz Medulina. Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno držanja životinja bez nadzora, policija će izdati obavezni prekršajni nalog vlasniku pasa, piše u odgovoru PU istarske.

Potvrđuju nam i da su u utorak izašli na teren i utvrdili da je 47-godišnji Kelava ponovno držao pse bez nadzora te da su oni usmrtili dvije kokoši u vlasništvu 36-godišnjeg Soldinog sina. "Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 47-godišnjaka slijedi podnošenje odgovarajućih prijava", piše dalje u dopisu PU istarske. (piše i snimila T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter