U medulinski hotel Belvedere ulaže se 17 mil. eura

Hotel Belvedere izgrađen je davne 1974. godine (Arhiva)
Hotel Belvedere izgrađen je davne 1974. godine (Arhiva)

Sa 17 milijuna eura Zagrebačka banka financirat će obnovu medulinskog hotela Belvedere pulskog hotelijera Arenaturista. Danas je potpisan ugovor o kreditu između ove dvije tvrtke u pulskom hotelu Histria.

- Ovom investicijom obnovit ćemo 450 soba koje ćemo podignuti na četiri zvjezdice te će hotel pored susjednog hotela Medulin dobiti brend Park Plaza. U zadnjih nekoliko godina obnovili smo čak 850 soba, od čega 650 u Medulinu što je velik doprinos za Medulin, istakao je izvršni direktor Arenaturista Reli Slonim koji je najavio da će u naredne dvije godine Arenaturist tu brojku povećati na 1.200 obnovljenih soba sa četiri zvjezdice.

Direktor Regionalnog centra Istra Zagrebačke banke Valter Šarić pritom je istaknuo da je riječ o uspješnom nastavku suradnje ove banke i pulskog hotelijera koja je počela financiranjem obnove hotel Histria, Palma te apartmanskog naselja Punta Verudela.

Inače, Belvedere je izgrađen 1974. godine i od tada nije bio značajnije obnavljan. Ovaj hotel na čak 25 tisuća kvadrata, koji trenutno ima dvije zvjezdice, bit će namijenjen vrhunskim sportašima koji će u Medulin dolaziti na pripreme u predsezoni, te obiteljima u glavnoj sezoni. Dobit će 428 višekrevetnih soba, veliki novi wellness centar na čak 1.600 kvadrata koji će imati svoj poseban i odvojen dio samo za sportaše s teretanom. Uz wellness centar uredit će se veliki unutarnji bazen. Namjeravaju urediti i postojećih šest nogometnih igrališta.

Jedno će tako igralište dobiti umjetnu travu, a dva svlačionice, dok će ostala tri biti dignuta na viši nivo. Uredit će se i velika konferencijska sala za 150 ljudi te tri manje za maksimalno 70 ljudi, ali i malo kino poput onoga u Histriji. Ujedno, hotel će dobiti veliku terasu s pogledom na more, a i fasada će potpuno biti obnovljena.

Projekt je izradio labinski Studio 92 koji je bio angažiran i na projektima Punta Verudele i hotela Medulin. Glavni izvođač je Kamgrad, a Arenaturistov je uvjet da se za podizvođače izaberu sve hrvatske tvrtke i obrti. Hotel će nakon obnove raditi gotovo čitavu godinu uz pauzu u studenom i do sredine prosinca te podignuti cijene od 15 do 40 posto, ovisno o terminima u godini. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter