U međuetničkim sukobima u Gvineji više od 50 ubijenih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od pedeset osoba čija su trupla identificirana, ubijeno je u dva dana međuetničkih sukoba na jugoistoku Gvineje, rekao je u srijedu za agenciju France Presse jedan liječnik, dodavši da još ima trupala u bolničkoj mrtvačnici u velikom gradu u toj regiji.

- Imamo 54 identificirana trupla u glavnoj bolnici u N'Zerekoreu, rekao je liječnik te dodao da se trupla šalju skupinama Guerze i Konianke koje su sudjelovale u sukobima od nedjelje navečer do utorka.

Broj mrtvih je veći jer ima neidentificiranih trupala u mrtvačnici, među kojima su neki obezglavljeni, a uz neke nema osobnih isprava, rekao je.

Sukobi su izbili u noći s 14. na 15. srpnja u Kouleu (četrdesetak kilometara sjeverno od N'Zerekorea) gdje su zaštitari na jednoj benzinskoj crpki pretukli troje mladih Konianka misleći da su lopovi. Dvoje ih je podleglo ozljedama nekoliko sati poslije, što je potaknulo sukobe, po policijskom izvoru.

U obraćanju naciji u utorak gvinejski predsjednik Alpha Conde pozvao je stanovništvo na mir i rekao da su "poduzeti svi koraci" da bi se "zajamčila sigurnost ljudi i njihove imovine". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter