U Marčani poginuo motociklist Stipo Budim


Izletnička vožnja grupe motociklista koja se u nedjelju iz smjera Pule kretala prema Rijeci završila je tragično. Na dijelu državne ceste D66 Pula - Rijeka, 20-ak kilometara od Pule, gledano u smjeru Rijeke, smrtno je stradao 43-godišnji Stipo Budim, austrijski državljanin s privremenim boravištem u Puli, službeno nam je potvrđeno.

Koban desni zavoj

Nesreća se dogodila u desnom zavoju u trenutku kada je Stipo Budim, vozač motocikla marke Suzuki pulske registracije, krećući se iz smjera Marčane, prešao na suprotnu kolničku traku i sudario se osobnim automobilom Seat Alhambra austrijske registracije. Motociklist je udario u prednji lijevi kotač Seata, potom glavom udario u lijevu stražnju stranu automobila, pao na tlo i preminuo na mjestu događaja. Na glavi je imao kacigu, ali se uslijed siline udarca kaciga u potpunosti raspala.

Iza vozača Suzukija u istom se smjeru kretao još jedan motociklist, 36-godišnjak na Hondi, koji je pokušao izbjeći nalet na Suzuki te je u kočenju skrenuo u lijevo, udario u kameno uzvišenje te je i on pao s motociklom na tlo. Kako nam je potvrdila glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović, on nije ozlijeđen, ali mu je izdan prekršajni nalog zbog neprilagođene brzine.

Kako doznajemo od glasnogovornice PU istarske, u Seat Alhambri je bilo četvero putnika, obitelj iz Austrije. Vozač, 36-godišnjak, supruga i dvoje maloljetne djece nisu ozlijeđeni. (Silva BODLAJ IVAŠIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PONEDJELJKA


Podijeli: Facebook Twiter