U malom Peroju veliki problemi s psima

(Snimila čitateljica)
(Snimila čitateljica)

"U malom Peroju veliki problemi s psima", napisala nam je čitateljica iz tog mjesta, s tvrdnjom da su mještani suočeni s brojnim psima lutalicama, ali i psima koji imaju vlasnike, ali tuđim dvorištima i ulicama tumaraju bez nadzora.

- U više navrata strahovali smo od čak tri velika psa na slobodi, dva su vučjaka i još jedan crni jednako tako velik, u vlasništvu jednog mještanina. Takvih pasa koje puštaju vlasnici ima koliko hoćete. Psi ulaze u dvorišta, hodaju po imanju, a mi moramo bježati u kuće i zatvarati se. Isto tako, bježe i gosti - piše čitateljica koja je pse fotografirala, ali sa sigurne udaljenosti. Navela je da su o tome obavijestili i Veterinarsku stanicu u Puli, ali ne i kakvu je reakciju pozivom polučila.

"Ti psi laju po cijele noći i najveći su problem. Pisali ste o psu Medi (pas iz Peroja koji sudskim rješenjem mora preko noći biti zatvoren da lavežom ne bi remetio mir susjeda, op. a.), ali on ne predstavlja nikakav problem", piše naša čitateljica.

Veterinarska inspektorica Lovorka Tomičić objasnila nam je da se ova problematika rješava Odlukom o uvjetima držanja kućnih ljubimaca, koju je lani donijelo Gradsko vijeće Vodnjana. Prema njoj, problemi uvjeta i držanja pasa u Peroju, ali i na cijelom području grada Vodnjana, u nadležnosti su tamošnjeg komunalnog redara. (Z. STRAHINJA)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU 19. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter