U Makarskoj zaplijenjen 21 kg heroina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osam milijuna kuna vrijednost je nešto više od 21 kilograma heroina koji su splitski inspektori za droge i njihovi kolege iz Makarske u subotu navecer pronašli u vozilu kojim je upravljao 55-godišnjak iz Sarajeva, potvrdila je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare splitsko-dalmatinska Policijska uprava.

Centar za krim-vještacenja "Ivan Vucetic" u Zagrebu utvrdio je da je rijec o heroinu, a to je najveca ovogodišnja zapljena droge na podrucju Hrvatske i dosad najveca u splitsko-dalmatinskoj Policijskoj upravi, rekao je nacelnik Ivan Mercep.

Policiji je dojavljeno da je u osobnom automobilu škodi fabiji u Makarskoj veca kolicina prokrijumcarene droge, nakon cega su inspektori brzom akcijom na cesti zaustavili to vozilo kojim je upravljao Milutin Novakovic. Policijski pas u stražnjem je braniku pronašao 21 "ciglu" heroina, ukupne mase 21,114 kilograma.

Krijumcar ima bosanskohercegovacko i kanadsko državljanstvo. Prijavljeno mu je prebivalište u istocnom dijelu Sarajeva, a automobil je vlasništvo rent-a-cara iz Sarajeva.

Osumnjicenik u BiH dosad nije bio prijavljen ni za kakvo kazneno djelo i kako se, doznaje se u policiji, donedavno je živio u Kanadi, gdje ima privatnu tvrtku. U Sarajevo se vratio prije 20-ak dana i stanuje kod sestre.

Droga je u Hrvatsku ušla prije sedam dana preko granicnoga prijelaza Metkovica. Policija istražuje gdje je u Makarskoj Sarajlija odsjeo i je li s tim krijumcarenjem još tko povezan.

Nakon kriminalisticke obrade policija je osumnjicenika uz kaznenu prijavu zbog zloporabe opojne droge privela na ispitivanje istražnome sucu Županijskoga suda u Splitu.


Podijeli: Facebook Twiter