U lov na tunu ide 70-ak brodova iz cijele Europe

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

U Poreču će se u rujnu ponovno održati Međunarodni turnir Offshore World Challenge, natjecanje u lovu na veliku ribu. Bit će to treće izdanje popularne manifestacije koja će se odvijati od 13. do 16. rujna. U protekle dvije godine OWC turnir u "big game fishingu" postao je najveće natjecanje u Hrvatskoj i regiji što pokazuje sve veći interes kako natjecatelja tako i građana i posjetitelja koji ne žele propustiti ovaj sportski spektakl. Potvrđeno je sudjelovanje 70-ak brodova s 300 članova posada iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Njemačke, Austrije, Norveške, Rusije i drugih europskih zemalja.

Bit će to ujedno i kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo koje će se održati u travnju 2018. godine u Queposu u Kostariki. Ova velika sportska manifestacija svake godine okuplja sve veći broj zaljubljenika u lov na veliku ribu, čime se Poreč pozicionira kao jedna od najboljih svjetskih ribolovnih destinacija na karti "big game fishinga". Organizator je Sportsko-ribolovni klub Big Game 4tuna. Za još zanimljiviji koncept manifestacije tu je i Tunalicious Street Food Festival u sklopu kojeg će svi posjetitelji na porečkoj rivi 14. i 15. rujna moći uživati u specijalitetima od tune i bogatoj ugostiteljskoj ponudi.

Prijave su otvorene do 1. rujna. Partneri klubu Big Game 4Tuna su tvrtke MPG i Valamar Riviera, Hrvatska turistička zajednica, Grad, Turistička zajednica i Lučka uprava Poreča te brojni sponzori. Više o ovoj manifestaciji dostupno je na web stranici https://biggame4tuna.hr/ i na Facebooku (http://bit.ly/FB_BigGame4Tuna). Detalje o festivalu Tunalicious Street Food mogu se pronaći na Facebooku na http://bit.ly/FB_Tunalicious. (T. K.)


Podijeli: Facebook Twiter