U Ljubljani otvoren EP u košarci

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Europsko košarkaško prvenstvo, koje će se od 4. do 22. rujna održati u Sloveniji, sinoć je na Kongresnom trgu u Ljubljani i službeno otvoreno. Čast da prvenstvo otvori pripala je glavnom tajniku europske Fibe Kamilu Novaku koji je pohvalio organizatore uvjeren kako nas očekuje sjajna košarka i organizacija.

"Država s velikom košarkaškim srcem je dobila prvenstvo koje je dugo čekala. Organizatori su uložili mnogo truda i siguran sam kako će sve utakmice biti vrlo gledane. Znam da na koncu može biti samo jedan pobjednik i svima želim mnogo sreće," naglasio je Novak.

Prisutnima su se obratili i predstavnici Ljubljane, Jesenica, Celja i Kopera, gradova u kojima će se igrati utakmice, dok je slovenska premijerka Alenka Bratušek naglasila kako se Slovenija ovim prvenstvom upisala na 'košarkašku kartu Europe'. "Put nije bio jednostavan niti lagan, no ipak smo uspjeli. Upisali smo Sloveniju na košarkašku kartu Europe. Neka pobjedi najbolji, no ja ću naravno, navijati za Sloveniju," naglasila je premijerka Bratušek. 

Na prvenstvu će nastupiti 24 reprezentacije (Češka, Gruzija, Poljska, Španjolska, Hrvatska, Izrael, Velika Britanija, Belgija, Ukrajina, Francuska, Njemačka, Latvija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Srbija, Litva, Turska, Finska, Švedska, Grčka, Rusija, Italija i Slovenija). Natjecanje počinje u srijedu, a prve četiri utakmice na rasporedu su u 14.30 sati. Hrvatska otvara EP utakmicom protiv branitelja naslova Španjolske u 17.45 sati u Celju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter