U Ližnjanu i Jadreškima novi vrtići

Škola u Jadreškima
Škola u Jadreškima

Nakon pet mjeseci od preuzimanja vlasti u ližnjanskoj Općini načelnik Marko Ravnić je za naš list izjavio da je većina projekata koja su planirana i ostvarena. Ravnić nam je rekao da je na samom početku svoga načelničkog mandata sebi i zamjeniku smanjio plaću za 10 posto.

Natječaj Ministarstva poljoprivrede u svezi programa ruralnog razvoja mjera 7.4. koji se odnosi na izgradnju vrtića u Ližnjanu i obnovu stare škole u Jadreškima bi trebao biti objavljen u rujnu, Ližnjanci su pripremili potrebnu dokumentacija za prijavu za natječaj izgradnje novog vrtića. Projekt rekonstrukcije stare škole u Jadreškima je pri kraju s obzirom da su u Općini krenuli u izmjenu postojećega projekta i to u odnosu na gornji kat koji je po prvotnom projektu trebao biti namijenjen za poslovne prostore i stan.

- Kako bi taj dio bio neprihvatljiv za navedeni natječaj odnosno taj dio ne bi mogao biti financiran iz sredstava EU fondova, a posebice uzevši u obzir veliki broj djece, taj smo dio prenamijenili, pa će taj dio biti namijenjen za jaslice. Projektna dokumentacija za dječja školska igrališta iza škola u Ližnjanu i Šišanu je pri samom kraju te bi uskoro trebalo započeti završnom fazom uređenja navedenih igrališta, tako da će naši školarci uskoro u novoj školskoj godini imati nova i adekvatna dječja igrališta - tvrdi Ravnić. (C. B. GALIĆ)

*OPŠIRNIJE U TISKNOM IZDANJU 10. RUJNA


Podijeli: Facebook Twiter