U Livadama pocinje 18. Tuberfest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Livadama zapocinje 18. Tuberfest - sajam tartufa i poljoprivrednih proizvoda koji ce se u organizaciji Turisticke zajednice i pod pokroviteljstvom oprtaljske opcine održati u nedjelju, zatim 16. i 23. listopada.

Tuberfest svoja vrata otvara ove nedjelje, 9. listopada, u 11 sati, sajmom poljoprivrednih proizvoda. U 13 sati krece sajam istarskog bijelog tartufa, u 13.30 sati je licitacija tartufa, u 14.30 sati pokazno traženje tartufa, u 15.30 sati show cooking. Za zabavno-glazbeni program zadužen je Celentano bend.

U dva sajamska šatora na ukupno 450 kvadrata natkrivene površine ocekuje se ukupno pedesetak izlagaca. Na sajmu ce sudjelovati i šest tvrtki registriranih za promet tartufima. (G. CALIC ŠVERKO)


Dani Zigante tartufa
Livade posljednjih godina postaju pravo središte regionalnog jesenjeg sajma jer uz oprtaljsku opcinu, sajam tartufa i autohtonih proizvoda na vlastitom sajamskom prostoru organizira i Giancarlo Zigante. Dani Zigante tartufa koje je proteklog vikenda otvorio predsjednik Ivo Josipovic nastavljaju se ovog vikenda.

Zigante šator bit ce otvoren tijekom subote i nedjelje, uz izložbu bijelog tartufa, pripremu i promotivnu prodaju delicija s tartufima, predvideni su i drugi sadržaji.
Izdvajamo "Liburnija classic club - oldtimer show" koji pocinje u 12.30 te show program "Najbolji za stolom", u dva bloka, u 13.30 i 15 sati. Gost je Branko Ognjenovic, majstor kuhar, izbornik hrvatske kuharske reprezentacije.


Podijeli: Facebook Twiter