U listopadu prva radionica "Doživljaj trudnoće i majčinstva"


Jučer je u poslijepodnevnim satima na adresi Vrtlarska 6 (zgrada Porečanke) otvorena savjetodavna agencija "Primanja i obitelj". Program rada udruge zasad se sastoji od organizacije četiri radionice i mogućnosti individualnih savjetovanja s izabranom primaljom u vezi dojenja, njege novorođenčeta i svih tema koje zanimaju žene u tom razdoblju trudnoće, poroda i babinja.

Tri radionice za mame i tate

Prva radionica počinje 3. listopada pod nazivom "Doživljaj trudnoće i majčinstva". Kroz ovu radionicu razgovarat će se o prehrani, oblačenju, higijeni, odmoru, spavanju, aktivnostima, seksualnosti, fizičkim promjenama na tijelu žene, strahovima u trudnoći, psihičkim promjenama, hormonima, razvoju djeteta kroz trudnoću… Druga radionica će biti "Iskustvo poroda". U ovoj radionici bazirat će se na tome da se ukloni strah trudnicama od poroda i rađaonice, trudova i cijelog procesa rađanja te ih ojačaju da vjeruju u sebe i svoje tijelo.

Treća radionica koja će se ondje održati je "Majčinstvo - nova uloga, novi identitet, nova JA". U ovoj radionici razgovarat će se o hormonalnim promjenama koje se događaju nakon poroda i mogućim novim strahovima koji se javljaju u tom periodu, promjenama raspoloženja, kako prihvatiti novu sebe, zbližavanje i stvaranje komunikacije s djetetom, osjećaji koji se javljaju u tim trenucima, prevencija poremećaja raspoloženja, odmor i oporavak nakon poroda, promjene u odnosu s partnerom, obitelji i okolinom, higijena, dojenje, oblačenje, prehrana, stvaranje čvrste veze s djetetom i partnerom, posjete u babinju i nakon babinja, izlasci u šetnje, seksualnost nakon poroda, ponovno uspostavljanje fizioloških funkcija svog tijela.

Akupunkturom protiv mučnina

Četvrta radionica je "Radionica za buduće roditelje" - u ovoj radionici planiran je najviše praktični rad i vježbe poput njege novorođenčeta, kupanje i brisanje, higijena pelenske regije, njega pupka, oblačenje, Baby handling, masaža djeteta, mazanje kremama i uljima, presvlačenje pelena, masaža dojki i oblozi, sve o dojenju i njegovim prednostima, prehrana za vrijeme dojenja, vegetarijanstvo i veganska prehrana u trudnoći, dojenju i babinju te važnosti planiranja takve prehrane za pravilan rast i razvoj djece.

Udruga surađuje s diplomiranim psihologom, psihoterapeutom (koja nudi individualne i grupne psihoterapije i pomoć kod suočavanja s promjenama koje se događaju u tom ranjivom razdoblju) i licenciranom akupunkturisticom koja je i ginekolog opstetričar (pomaže ženama kod uklanjanja mučnina i povraćanja u trudnoći i svih bolnih sindroma koji se tada javljaju), te s mnogobrojnim zdravstvenim osobljem koje stoji na usluzi udruzi i njezinim potrebama. Zainteresirani se mogu prijaviti na broj mobitela 092/359-66-32, e-mailom primaljaiobitelj.wordpress.com, a informacije su dostupne i na njihovoj facebook stranici. (N. SOFTIĆ)



Podijeli: Facebook Twiter