U listopadu album Dragojevica i Hausera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica velikih glazbenika i prijatelja, generacijski i stilski razlicitih, Oliver Dragojevic i Stjepan Hauser, ujedinili su snage na albumu "Noc nek' tiho svira" koji ce se u prodavaonicama pojaviti 17. listopada u izdanju Aquarius Recordsa.

Na albumu su u intimistickoj maniri obradili neke od najvecih hitova legendarnog veloluckog glazbenika, koji se ubrajaju medu domace evergrine, poput nezaobilazne "Galeb i ja". Spojili su se jedan glas, jedno violoncelo i jedan klavir, a "Noc nek' tiho svira" najavljuju Oliverovom poznatom baladom "Brod u boci", te su je premijerno predstavili u emisiji "Turky party" na Drugom programu Hrvatskog radija. Novi projekt Dragojevic i Hauser snimili su u Morris studiju Mire Vidovica.

Ovo je vrijeme ocito vrlo plodno za Hausera pa ako dobro brojimo, ovo ce biti vec treci projekt s njegovim imenom na omotu u manje od godinu dana. Osim suradnje s Lukom Šulicem u projektu 2Cellos, Hauser je objavio i album koji je snimio s Damirom Urbanom. Jedna od stvari koja cvrsto povezuje Dragojevica i Hausera je Istra, tocnije Rakalj u kojem su zajedno nastupili pored crkve svete Agnije. (M. Ra.)


Podijeli: Facebook Twiter