U lipnju ponovo borba za svakog gosta


Kako već ovog vikenda u Bavarskoj i Baden-Württembergu, njemačkim pokrajinama iz kojih dolazi najveći broj turista u Hrvatsku, počinju školski praznici koji traju dva tjedna, odnosno do prvog tjedna u lipnju, očekuje se jači turistički promet njemačkih turista u Hrvatskoj. Prema najavama iz Hrvatske turističke zajednice očekuje se oko 180 tisuća njemačkih turista.

- S njemačkog tržišta vesele i pojačane avionske linije prema Hrvatskoj koje će imati pozitivne efekte u jačanju turističkog prometa u razdoblju izvan glavnog dijela sezone. Tako je primjerice TUI FLY uveo letove iz Frankfurta i Hannovera prema Zadru, dok ostale aviokompanije pojačavaju svoje linije, najavljuju iz HTZ-a.

Istodobno se očekuje i jači promet iz Austrije, gdje su također za vrijeme Duhova praznici, doduše samo do 26. svibnja.

- Kada govorimo o tržištu Austrije, datumi održavanja vjerskih blagdana u svibnju i lipnju nam izrazito pogoduju. Naime, mnogo Austrijanaca je spojilo neradne dane s vikendom pa tako za predstojeće Duhove i Tijelovo očekujemo vrlo dobar intenzitet putovanja individualnih gostiju. S obzirom na blizinu Hrvatske kao destinacije i tendenciju Austrijanaca da produžene vikende bukiraju kratkoročno, nadamo se da će se navedene prognoze potvrditi. Veliki broj austrijskih gostiju očekuju se u Istri, posebice zbog manifestacije Red Bull Air Race, koja se održava krajem svibnja u Rovinju. Što se organiziranih putovanja tiče, zadnjih par tjedana turoperatori bilježe porast rezervacija te su općenito zadovoljni stanjem bukinga u odnosu na prošlu godinu, najavljuju iz nacionalne turističke organizacije. 

U pogledu turističkog prometa iz dosadašnjeg dijela sezone kada je ostvareno povećanje od 7,5 posto u dolascima te šest posto u noćenjima, zadovoljni su i tvrde da je to pokazatelj kako se Hrvatska sve više pozicionira kao turistička destinacija s atraktivnom ponudom i izvan glavnog dijela sezone.

- Također, porasti od u prva četiri mjeseca ove godine rezultat su aktivnosti koje se provode putem PPS koncepta Hrvatska 365. Očekujemo nastavak trenda rasta prometa i u glavnom dijelu sezone, a posebice u posezoni. Upravo su pred i posezona ona razdoblja u kojima hrvatski turizam ima najviše potencijala za daljnji rast i razvoj, zaključuju iz HTZ-a. (B.BAN)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter