U lipnju ponovno letovi na relaciji Pula - Beograd

Zračna luka Pula (N. LAZAREVIĆ)
Zračna luka Pula (N. LAZAREVIĆ)

Nakon prestanka rada srpskog avioprijevoznika JAT-a i dovođenja u pitanje direktnih linija iz Pule prema Beogradu, nacionalni avioprijevoznik Air Srbija ponovno uvodi direktne letove na liniji Beograd - Pula - Beograd. Letovi će se odvijati tri puta tjedno počevši od 19. lipnja i trajati će do 21. rujna, a cijena povratne karte, uključujući takse, iznosi 99 eura.

Pula je ujedno treća destinacija na Jadranskoj obali pored već popularnih destinacija za odmor Dubrovnika i Splita, a uz napore vodstva Zračne luke na uspostavljanju linije prema Puli, veliki je utjecaj na oživljavanje ove direktne linije imala suradnja između predstavnika gospodarskih komora Istarske Županije i Srbije.

Uspostavu novih letova prema Beogradu komentirao je direktor Zračne luke Svemir Radmilo, koji je kazao da Pula prvotno nije bila u redu letenja predviđena za ovu sezonu.

- Nakon što smo to vidjeli, pozvani smo da se pridružimo gospodarskoj delegaciji početkom travnja u Beogradu gdje je održan sastanak u Privrednoj komori Srbije. Tada su započeti razgovori sa Air Srbijom o uspostavljanju linije Pula - Beograd. Letovi će se odvijati utorkom, četvrtkom i nedjeljom, kazao je Radmilo i dodao da očekuje da će Zračna luka zadržati isti broj putnika koji su lani  imali s JAT-om, odnosno četiri tisuće putnika iz Srbije.

Naglasio je da za pulski aerodrom ovo znači politiku kontinuiteta te zadržavanje vrlo važne emitivne destinacije kao što je Beograd. Što se tiče novih linija, Radmilo ističe da 19. svibnja kreće direktni let prema Edinbourghu, a 2. lipnja starta linija prema Pragu. U srpnju počinju direktni letovi prema Hamburgu i Gothenburg, a kako doznajemo, ove će sezone Pula biti povezana s više od 30 gradova u Europi.

Iako je sezona službeno startala tek 31. ožujka, već se može primijetiti veći broj putnika nego u istom razdoblju lani. Tako je do 15. svibnja na pulski aerodrom stiglo deset posto više putnika nego prethodne godine, točnije njih  33.500. Zračna luka ove godine očekuje oko 400 tisuća putnika, što bi bilo povećanje od 10 posto nego 2013. godine.

Informaciju o uspostavi nove linije prema Puli objavili su i srpski specijalizirani portali koji navode kako srpski gosti iz  Srbije mogu lako stići do obližnjih atraktivnih ljetovališta spominjući tako Kopar, Portorož, Poreč, Vrsar i Rovinj. Također navode "da je Istra vrlo popularna destinacija za godišnji odmor, dok Pula nudi mnoge zanimljive sadržaja kao što su Arena, pulski Forum, Dvojna vrata, muzeji, pulski Akvarij". Spominje se i "blizina otočja Brioni i Trsta, koji je udaljen svega stotinjak kilometara što ovu liniju čini još atraktivnijom". (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter