U lipnju pocinje završna selekcija kandidata

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jedan od znacajnijih sportskih dogadaja u Hrvatskoj ove godine bit ce Europsko bocarsko prvenstvo što ce se od 2. do 8. rujna održati u Pazinu. Pripreme za taj najveci bocarski dogadaj u Istri od hrvatske samostalnosti u punom su jeku, a u cetvrtak su sve relevantne osoba hrvatskog bocanja vezane za taj dogadaj - pazinski gradonacelnik Renato Krulcic, dopredsjednik FIB-e Aleksandar Anzur, predsjednik HBS-a Šime Bulic, predsjednik IBS-a Valter Krizmanic i novi izbornik reprezentacije Hrvatske Milan Celija u pulskom Domu sportova "Mate Parlov" upoznali novinare sa svim detaljima vezanim za ovog natjecanja.

- Prošle su 23 godine otkako je EP održan upravo u Pazinu, a Istra je kao naša najbrojnija i jedna od bocarski najrazvijenijih županija zaslužila ponovno biti organizator najvecoj europskoj bocarskoj manifestaciji - rekao je u uvodu Krizmanic na cije se rijeci nadovezao pazinski gradonacelnik Krulcic. - Vec godinu dana intenzivno traju pripreme za EP koje ce se u rujnu održati u Pazinu u istoj bocarskoj dvorani u kojoj je 1989. vec održana europska bocarska smotra. Krenuli smo s uredenjem dvorane, vanjskog bocališta koje ce se natkriti, a još nas ocekuju brojni radovi na poboljšanju infrastrukture i aktivnosti da bi ispunili sve zahtjeve koje je pred nas postavio FIB, rekao je Krulcic.

Predsjednik HBS-a Bulic istaknuo je strucnu promjenu na celu reprezentacije Hrvatske koja bi prema njegovim rijecima trebala na EP u Pazinu doprinijeti kontinuitetu osvajanja medalja hrvatskih bocara na velikim medunarodnim natjecanjima.
- Nakon što je šest godina našu reprezentaciju vodio Dinko Beakovic, kojem se ovog prigodom zahvaljujem na svemu što je napravio za hrvatsko bocanje, pružili smo priliku novom izborniku Milanu Celiji, koji na domacem može dokazati svoju strucnost, rijeci su Bulica.

Izbornik Celija govorio je o planu i programu priprema.
- Dopala me velika cast, ali i obveza voditi našu reprezentaciju na ovako znacajnom natjecanju pred domacom publikom, rijeci su izbornika Celije. - Na širi popis uvrstio sam 12 kandidata, a na EP-u ce nastupiti oni koji u tom trenutku budu najspremniji. Reprezentacija ce se najprije okupiti sredinom lipnja u Pazinu, nakon cega na novo okupljanje sredinom srpnja planiram pozvati osam kandidata, da bi na koncu izabrali šest reprezentativaca koji ce nastupiti na EP-u.

Cinjenica da hrvatska reprezentacija na prošlogodišnjem SP-u u talijanskom Feltreu nije polucila zadovoljavajuce rezultate prema rijecima Celije nece utjecati na njegov konacan izbor reprezentativaca za EP.
- Reprezentacija se sigurno samo zbog toga nece iz korijena mijenjati. Moguce je cak da ce 90 posto reprezentativaca koji su nastupili na prošlogodišnjem SP-u igrati i na EP. Imamo cetiri mjeseca do pocetka prvenstva u Pazinu tijekom kojih e svi kandidati mogu dokazati da zaslužuju nastup na EP, zakljucio je Celija. (Kristijan KLARIC)


Podijeli: Facebook Twiter